U novoj Vladi Srpske očekuje se prva ostavka!

U novoj Vladi Srpske očekuje se prva ostavka!

Nova Vlada Srpske tek što je izglasana, a već bi mogla da uslijedi prva ministarska ostavka, saznaje Srpskainfo.

 

U pitanju je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Dado Dogan, koga je predložila Socijalistička partija Petra Đokića. Dogan se izjašnjava kao Bošnjak.

Opozicioni poslanici otkrili su da je Dogan osuđivan za krivično djelo ugrožavanja javnog saobraćaja, ali ga je pomilovala tadašnja predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović u januaru 2019. Kako saznaje Srpskainfo, njegova kazna je brisana iz evidencije.

Sporno je što je Đokić taj detalj sakrio od premijera Radovana Viškovića i predsjednika Srpske Milorada Dodika.

“Dodik je, čim je to saznao, tražio dodatne informacije o ovom slučaju, a potom je kontaktirao Viškovića i zatražio da Dogan podnese ostavku. Dodik je ljut na Đokića, koji je i sam pod istragom tužilaštva”, kaže izvor Srpskainfo iz Vlade.

(Srpskainfo, foto: ATV BL)

Share

Jedan komentar na “U novoj Vladi Srpske očekuje se prva ostavka!

  1. Vucinica hvali novinar 24. Banjaluka kako je on smijenio nekoga jado moja! sreca sto mnogo naroda ne gleda i ako gleda skupstinu ugasi ton dok ovi iz zadnje klupe red kod vukana i desnu stranu opozicije i ne slusa sta pricaju.Da su bili dobri pobijedili bi na izborima nebi bili opoticija godinama! gde im je jeca je li jos jeca???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.