Bila je to moja ljudska i ljekarska obaveza

Bila je to moja ljudska i ljekarska obaveza

To je bila moja ljudska i ljekarska obaveza, poručio je ovo za ATV, između ostalog, doktor Nikola Šobot, koji je prije nekoliko dana u banjalučkom naselju Lazarevo spasio život muškarcu.

Šobot je bio na košarkaškom turniru kada je stariji čovjek doživio srčani udar.

Šobot spasio život čovjeku, objavljen snimak!

Banjalučki doktor je bez razmišljanja krenuo u akciji spasavanja i vratio muškarca u život, nakon čega je vozilom Hitne pomoći prevezen na UKC.

– Spletom okolnosti, odnosno Božijom voljom sam se našao u situaciji da sam prisustvovao vrlo nesrećnom događaju da je, gospodin koji je par minuta ranije razgovarao sa nama, doživio iznenadnu srčanu smrt. Ispunio sam svoju ljekarsku i ljudsku dužnost da pomognem na licu mjesta – rekao je Šobot te dodao:

– Zahvalio bih se kolegama iz Hitne pomoći koji su došli u roku od desetak minuta, kao i ljekarima Klinike za intenzivnu medicinu koji se evo već, četiri dana bore za život pacijenta. To je bila moja ljudska i ljekarska obaveza. Drago mi je ako sam uspio da pomognem. Nadam se da će Darko biti dobro, situacije nije jednostavna, pacijent je i dalje životno ugrožen. Ali evo, ostaje nada da sam uspio da pomognem koliko sam mogao kao čovjek i ljekar – naglasio je Šobot.

autor: agencije

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.