Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal

Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal

Dvojac pao zbog krađe.

Policija je uhapsila Lj.B.i M.M. iz Nevesinja zbog sumnje da su pokušali da pokradu stvari iz jedne kuće, a kod njih je pronađena veća količina oružja i municije.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Trebinje, pomenuti su uhapšeni 19.septembra nakon prijave da je na jednoj kući u Nevesinju polomljen prozor, ali da ništa nije ukradeno.

– Nakon prikupljenih operativnih informacija policijski službenici su na osnovu naredbe za pretres Osnovnog suda u Trebinju izvršili pretrese na tri lokacije, koje koriste L.B. i M.M. kojom prilikom je oduzeta određena količina oružja i municije i drugi predmeti koji su poslužili za izvršenje krivičnog djela – stoji u saopštenju.

Pojasnili su da su pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi lice a L.B. pronađeni i privremeno oduzeti poluautomatska puška, tri puške, drveni kundak, 49 komada metaka različitog kalibra, jedna okvir za pištolj.

– Pronađena je i  odjeća za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela. Izvršenim pretresom kuće i pomoćnih prostorija kod lica M.M. pronađene su i privremeno oduzetr dvije puške, dva okvira za automatsku pušku, 360 komada metaka različitog kalibra, cijev automatske puške sa mehanizmom za okidanje i gasnim cilindrom, metalni bokser i određeni broj komada odjeće za koje se pretpostavlja da su korišćeni prilikom izvršenja krivičnog djela – navedeno je u saopštenju.

Dodali su da su pretresom kuće i pomoćnih prostorija P.M, koje povremeno koristi M.M. pronađeni i privremeno oduzeti jedna puška i 49 komada metaka kalibra 7,9 mm.

– Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je naložilo policijskim službenicima Policijske stanice Nevesinje da nakon kompletiranja predmeta podnesu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da L.B. i M.M. počinili krivična djela teška krađa u pokušaju  i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Naloženo je da se protiv lica  P.M. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija – stoji u saopštenju.

autor:http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.