Medicinski transport helikopterom iz Trebinja u Banjaluku: Šobot dočekao pacijenta i posadu

Medicinski transport helikopterom iz Trebinja u Banjaluku: Šobot dočekao pacijenta i posadu

Šobot dočekao pacijenta i posadu.

Danas u toku dana Helikopterski servis Republike Srpske izvršio je još jedan hitan vazdušni medicinski transport, prevozeći pacijenta B.B., rođenog 1963. godine, iz Opšte bolnice Trebinje u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske zbog akutnog infarkta miokarda. Ovaj transport predstavlja 58. vazdušni medicinski transport realizovan u tekućoj godini.

Posadu Helikopterskog servisa Srpske na UKC-u dočekao je doktor Nikola Šobot.

„Infarkt miokarda je ozbiljno stanje koje zahtijeva hitnu medicinsku intervenciju, a svaki minut je od suštinske važnosti. Upravo u ovakvim trenucima transport helikopterom omogućava brže i sigurnije prebacivanje pacijenata do specijalizovanih zdravstvenih ustanova, čime se povećavaju šanse za preživljavanje i oporavak“, rekao je doktor Nikola Šobot.

Šobot je pojasnio da je pacijent B.B. hitno prevezen helikopterom kako bi mu se obezbijedila adekvatna medicinska pomoć i nastavilo njegovo dalje liječenje na Klinici za kardiologiju UKC-a Srpske.

V.d. direktora Helikopterskog servisa Srpske Boban Kusturić rekao je da vazdušni medicinski transport igra ključnu ulogu u očuvanju života i zdravlja pacijenata u urgentnim situacijama.

„Osim brzine, ovaj oblik transporta omogućava pristup stručnjacima i resursima koji možda nisu dostupni u lokalnim bolnicama. Takođe, doprinosi boljoj povezanosti između zdravstvenih ustanova, što je od vitalnog značaja za efikasno upravljanje hitnim slučajevima“, rekao je Kusturić.

Kusturić je poručio da Helikopterski servis Republike Srpske nastavlja da bude stub podrške u hitnim medicinskim situacijama.

„Transport pacijenta B.B. iz Trebinje u UKC Srpske još je jedan primer predanosti i profesionalizma ovog servisa. Svaki uspješan transport donosi nadu i priliku za oporavak, a timovi koji stoje iza ovog servisa zaslužuju sve pohvale za svoj rad i posvećenost“, zaključio je Kusturić.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.