Šta je sa obećanjem: Koliko je zaposlenih u Gradskoj upravi?

Šta je sa obećanjem: Koliko je zaposlenih u Gradskoj upravi?

Koliko Gradska uprava ima zaposlenih? Pitali smo, odgovor ne dobijamo danima. Nećemo ga ni dobiti jer vjerovatno ni sami ne znaju koliko su zaposlili ljudi. Prema procjenama taj broj je skoro 900, pa je i jasno zašto Grad ćuti.

Kada su preuzeli Gradsku upravu objavili su da je u administraciji zaposleno 788 radnika, od kojih je 200 višak.

„Banjaluka ima 83 savjetnika, razne ljude koji su imenovani politički. Danas kao gradonačelnik odgovorno tvrdim da sa određenim brojem koji je deset puta manji grad može da funkcioniše“, rekao je Stanivuković gostujući na lokalnoj bijeljinskoj televiziji 19. decembra 2020. godine kada je postao gradonačelnik.

Nakon toga je Stanivuković savjetnike pretvorio u saradnike i počeo sa zapošljavanjima. Glavna služba za reviziju javnog sektora za 2023. godinu saopštila je da je u Gradskoj upravo zaposleno 862 radnika, što je za 74 radnika više nego na početku njegovog mandata.

Ono što se vidi u revizorskom izvještaju je da je Grad zaposlio 89 novih radnika, što znači da su u međuvremenu pojedini napustili Gradsku upravu, a Stanivuković je samo popunjavao prazna mjesta.

I ovo su podaci od prošle godine. Trend zapošljavanja nije zaustavljen ni ove godine. Samo je u avgustu i septembru raspisano nekoliko konkursa za primanje na određeno.

Smanjenje gradske administracije i plata bila je predizborna tema Draška Stanivukovića. Po preuzimanju mandata, Stanivuković ne samo da nije smanjio broj zaposlenih, nego je zaposlio još više radnika na budžet grada i sve to netransparentno.

autor: atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.