U nedjelju drastičan pad temperature: Poznati meteorolog otkriva kada nam stiže Miholjsko ljeto

U nedjelju drastičan pad temperature: Poznati meteorolog otkriva kada nam stiže Miholjsko ljeto

U BiH će temperatura u nedjelju pasti za 10 do 15 stepeni, pri čemu maksimalne temperature vazduha neće prelaziti 21 stepen u Hercegovini, odnosno 17 stepeni u Bosni, prognoziraju meteorolozi.

Niske temperature vazduha neće se dugo zadržati, na samom kraju mjeseca ponovo će umjereno otopliti, poručio je meteorolog Nedim Sladić

U Srpskoj će danas biti toplo i vjetrovito, uz promjenjivu oblačnost i dosta sunčanih perioda.

Prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda pokazuje da će slaba kiša će padati samo ponegdje na jugu.

Vjetar slab do umjeren, povremeno pojačan uz jake udare, jugozapadni do zapadni.

Maksimalna temperatura vazduha od 25 do 31, u višim predjelima od 20 stepeni.

Sutra pretežno sunčano i još toplije, uz prolaznu malu do umjerenu oblačnost. Duvaće umjeren do jak jugo, na zapadu ponegdje uz olujne udare vjetra.

Minimalna temperatura od 12 do 18, u višim predjelima od 7 stepeni, maksimalna od 27 do 33, u višim predjelima od 23 stepena.

Prvog dana vikenda promjenjivo oblačno uz sunčane periode. I dalje vjetrovito uz pad temperature. Padavine će već u noći krenuti na zapadu i tokom dana se kretati ka istoku obuhvatajući sve predjele. Obilnije padavine se očekuju na zapadu, dok će manje kiše biti u Hercegovini.

 

 

Minimalna temperatura od 12 do 18, u višim predjelima od 7 stepeni, maksimalna od 23 na zapadu do 29 na sjeveroistoku, u višim predjelima na zapadu od 18 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno i hladnije, sa kišom koja će već u noći zahvatiti sjeverne predjele i tokom dana se širiti ka jugu. Nešto manje padavina biće na jugu.

Minimalna temperatura od 10 do 14 stepeni, na jugu do 17, a u višim predjelima od 6 stepeni. Maksimalna temperatura od 14 do 18 stepeni, na jugu do 22, a u višim predjelima od 11 stepeni, piše “Srpskainfo”.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.