Hapšenje u Sokocu: Dvojac planirao policajcima paliti vozila

Hapšenje u Sokocu: Dvojac planirao policajcima paliti vozila

Dvojac planirao policajcima paliti vozila.

Policija je uhapsila A.T. i S.K. iz Sokoca, za koje se sumnja da su namjeravali oštetiti i podmetnuti požar na vozilima policajaca.

Oni su uhapšeni u četvrtak zbog  sumnje da su počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

„Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu izvršeni su pretresi kuća, pomoćnih objekata i vozila koja koriste, te je kod S.K. pronađeno i oduzeto vatreno oružje-puška, okvir, dva vojnička noža, tromblonski nastavak i 24 metka različitog kalibra“, navode iz policije.

Kako ističu, sumnja se da su namjeravali oštetiti i podmetnuti požar na vozilima u vlasništvu policijskih službenika i time im ugroziti sigurnost.

„U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih kao i preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u cilju dokumentovanja predmeta“, navode iz policije.

Tužilaštvu će protiv A.T. i S.K. biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožanje sigurnosti, dok će protiv S.K. biti dostavljen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

autor.http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.