Prijedorska firma nagradila radnike automobilima

Prijedorska firma nagradila radnike automobilima

Prijedorska firma nagradila radnike automobilima.

Prvu deceniju uspješnog rada proslavio je “Robini design d.o.o.”, prijedorsko preduzeće koje se bavi dizajnom i izradom namještaja po mjeri

Nije rođendan ako nema poklona, pa su tim povodom poklone dobili najzaslužniji radnici. I to ne bilo kakve simbolične poklone – već automobile, prenosi InfoPrijedor.ba.

Nove automobile dobili su Bojana Joveš, Dalibor Vržina i Jovana Pilipović.

Ključeve im je uručio direktor preduzeća Duško Šalabalija.

Nagrađeni radnici kažu da jesu iznenađeni ovakvom nagradom, ali napominju i da se, “poznavajući Duška, takvo nešto moglo i očekivati”.

Šalabalija je komentarisao da je ovaj poklon njegov način da oda priznanje i pokaže zahvalnost ljudima koji su svojim radom i pristupom poslu učinili da se “Robini” nalazi tu gdje jeste.

Kaže da nisu bile presudne samo godine rada, nego i teret koji su nagrađeni preuzeli na sebe i njihov odnos prema poslu.

Prema njegovim riječima, danas je prava sreća okupiti takav tim ljudi.

“I to se pokazalo kroz razvoj preduzeća, jer smo za relativno kratko vrijeme iz prostorije od 50 kvadrata, došli do toga da se sad nalazimo u preko 2.000 kvadratnih metara. Dobro smo pozicionirani na tržištu. Uspjeh je zajednički jer su zaposleni zajedno sa mnom radili da dođemo do ovog nivoa na kojem smo danas”, napominje Šalabalija.

“Što se budućnosti tiče, nastavićemo s radom i razvojem. Naše je da se borimo, da budemo što bolji, da se razvijamo i zapošljavamo ljude. Željeli smo da damo svoj doprinos u podizanju privrede grada. Da zapošljavamo ljude iz Prijedora. Da budemo odgovorni prema našoj zajednici. To je naš imperativ, i to je ono što zavisi od nas”, naveo je on.

Jovana Pilipović, jedna od nagrađenih, komentarisala je gest direktora:

“On uvijek nastoji da na poslu budemo zadovoljni, i da uoči da li imamo neke probleme. Rijetkost je da se poslodavci na takav način odnose prema radnicima. I hvala mu, jer sam dobila priliku da učim, da se razvijam. I da postanem šef najljepšeg i najvećeg salona na ovom prostoru”, rekla je Pilipovićeva.

Duško Šalabalija kaže da je na poslodavcu da bez ikakve sujete prepozna prave profesionalce, kojih je danas sve manje, da se prema njima odnosi na fer način i dodaje:

“Ako je neko dobar u nečemu, ne treba to da radi za džaba. Trud i zalaganje treba adekvatno nagraditi. Da se ljudi zaista osjete da su dio preduzeća, da je uspjeh preduzeća i njihova zasluga i da se stvara partnerski odnos”, naglasio je Šalabalija.

Nagrađeni radnici “Robinija“ dobili su identične automobile, jer direktor smatra da su dali jednak doprinos. U ovom preduzeću nadaju se da će i narednih godina neki drugi radnici biti nagrađeni na sličan način i da će kompanija biti još uspješnija.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.