Nije ni mercedes ni VW, ovo je Nijemcima najdraži automobil

Nije ni mercedes ni VW, ovo je Nijemcima najdraži automobil

Ovo je Nijemcima najdraži automobil.

Najpopularnija marka automobila Nijemaca dolazi iz Ingolštata: prema novoj automobilskoj rang-listi kompanije za istraživanje tržišta YouGov, Audi je na vrhu s rezultatom od 25,7 bodova.

Ali i drugi glavni likovi „Auto Republike Njemačke“ su takođe i dalje veoma popularni. Na drugom mjestu slijedi premium proizvođač Mercedes-Benz sa 24,7 bodova. Volkswagen, koji trenutno muči loše poslovanje, je na trećem mjestu sa 24,4 boda, čak ispred BMW-a, koji je na 4. mjestu sa 24,3 boda.

Tek s petog mjesta dolazi strani proizvođač Škoda (16,1 bod), koji, međutim, takođe pripada Volkswagen grupi. Slijedi Toyota (15,6 bodova) na 6. mjestu i Volvo (14,9 bodova) na 7. mjestu (14,8 bodova) je još jedan njemački proizvođač na osmom mjestu. Prvih deset zaokružuju Opel (12,3 boda) i Ford (12,1 bod), piše njemački onlajn magazin Chip

 

Muškarci preferiraju Audi, dok žene na prvom mjestu vide Volkswagen. Stariji Nijemci biraju Mercedes-Benz kao pobjednika rang listu, dok Audi ostaje brend broj jedan za srednju generaciju.

Za rangiranje, istraživači tržišta su koristili onlajn intervjue koji su reprezentativni za njemačku populaciju od 18 i više godina. Ovo je uključivalo šest dimenzija evaluacije: opšti utisak, kvalitet, odnos cijene i učinka, zadovoljstvo kupaca, kao i spremnost da se preporuči i kakav je imidž poslodavca. Moralo se dostaviti najmanje 300 recenzija po brendu.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.