Dodik za švajcarski nedjeljnik: Srpska ne želi sukobe, već vraćanje prava garantovanih Dejtonom

Dodik za švajcarski nedjeljnik: Srpska ne želi sukobe, već vraćanje prava garantovanih Dejtonom

Dodik za švajcarski nedjeljnik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srpska ne želi sukob, već vraćanje prava garantovanih Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH.

– Želimo da se ponište sve mjere koje je donio i nametnuo strani intervencionizam koristeći istorijski trenutak i silu Zapada na našu štetu – rekao je Dodik u intervjuu za švajcarski nedjeljnik „Die Weltwoche“.

On je istakao da je BiH „zadatost od strane velikih koji ne žele da priznaju da su pogriješili stavarajući takvu zemlju“.

– Konstitucija BiH je podvala i eksperiment. Ona nije imala nijedan istorijski ni tada stečeni razlog da se ponovo okupi u zajedničku zemlju, kako god je zvali. Da sam u pravu, govori to što 30 godina nakon građanskog rata stvari u BiH ne funkcionišu – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da ne postoji plan secesije i da Srpska nije pobornik takvog načina rješavanja problema, ali je protiv svakog oblika nametanja.

On je ponovio da Republika Srpska ne želi članstvo u NATO koji je bombardovao srpski narod u Srpskoj i Srbiji.

Intervju sa predsjednikom Srpske vodio je Rodžer Kopel, izdavač i glavni urednik švajcarskog nedjeljnika „Die Weltwoche“.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.