Tramp se vratio na mjesto atentata i održao skup, na pozornici mu se pridružio Mask

Tramp se vratio na mjesto atentata i održao skup, na pozornici mu se pridružio Mask

Skoro tri mjeseca nakon što je na pozornici prilikom skupa u Batleru, Pensilvaniji, gotovo izgubio život, nakon što ga je metak promašio za milimeter, Donald Tramp (Trump) se vratio na „mjesto zločina“.

Ono što je okupljene svakako šokiralo i iznenadilo bila je činjenica da se u jednom trenutku s njim na pozornicu popeo i milijarder Ilon Mask (Elon Musk) koji je tom prilikom održao i kratki govor.

Uz Maska, Tramp je došao i u pratnji svog kandidata za  potpredsjednika Džej Di Vens (JD Vance).

– Zaslužujete vladu koja štiti i poštuje vlastite građane i brani vaš suverenitet, vašu sigurnost, vaše dostojanstvo i vašu slobodu – rekao je Tramp okupljenima uz veliki pljesak.

Obrušio se i na svoje političke protivnike optuživši ih da su ga „klevetali“ te da „namještaju izbore na svoju ruku“.

– Ko zna, možda su me pokušali i ubiti? – rekao je Tramp.

Tramp se prisjetio i trenutka otprije tri mjeseca kada je život na istom mjestu izgubio vatrogasac Kori Kompetore (Corey Competore), štiteći svoju obitelj od rafala metaka.

– Postao je na neki način narodni heroj – ustvrdio je Tramp, a potom pozvao na minutu šutnje.

Bivši predsjednik imao je mnogo lijepih riječi za milijardera Ilona Maska kojeg je pozvao i na pozornicu.

Milijarder je rekao okupljenima kako su pred njima „najvažniji izbori u životu“ i pozvao birače da se registriraju i glasaju za Trampa. Naglasio je i kako on nosi crni MAGA kačket (Make America Great Again), tvrdeći da je on sam „crna MAGA“.

Na skupu se očekivalo između 25 i 30 tisuća ljudi, a promet u ruralnom Batleru bio je začepljen gotovo cijelu subotu, izvještava BBC.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.