SNSD ubjedljivo najjača stranka u banjalučkoj skupštini

SNSD ubjedljivo najjača stranka u banjalučkoj skupštini

SNSD ubjedljivo najjača stranka u banjalučkoj skupštini.

SNSD ostaje ubjedljivo pojedinačno najjača stranka u banjalučkoj skupštini. Lider stranke Milorad Dodik pojasnio je da su zabilježili rast kada je riječ o glasovima za odbornike.

„U gradu Banjaluci mi imamo 35 odsto. Samo da kažem da je na prošlim izborima bilo 25 odsto. To je 10 odsto rast, to je dovelo da imamo dva najmanje, a možda i tri, ali zasad dva mandata više nego što smo imali“, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Uspjeh znači i odgovornost, kaže Dodik. Iako su značajna sredstva sa republičkog nivoa uložena u Banjaluku, to nije na pravi način predstavljano i prepoznato. Ipak, Banjaluka kao najvažniji grad u Srpskoj treba da funkcioniše normalno.

„Nama je glavni cilj da Banjaluku učinimo propulzivnom, i da Banjaluka može da sa stanovišta svojih programa da sarađuje. Da li ćemo praviti širu, užu koaliciju, ili ćemo pak biti u opoziciji, to ćemo tek da odlučimo. Očigledno je da briga koju smo pokazivali kao stranačka struktura je prepoznata, ali imali smo problema na shvatanju odnosa skupštinska većina – gradonačelnik. Učinićemo ono što je korisno za grad Banjaluku“, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Zadovoljni su i u PDP-u, međutim, i oni čekaju konačne rezultate. Iako je Draško Stanivuković prvobitno računao da će imati osam mandata, trenutni podaci govore da ostaju na sedam, tako da otpadaju bilo kakve šanse da bi oni mogli da promijene odnos snaga u Skupštini.

„Što se tiče mandata još se ne zna koje će stranke preći cenzus, ako pređu ove manje cenzus, onda to mijenja ove dvije najveće stranke, to je PDP i SNSD“, kaže predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković.

A trenutni presjek ostaje sljedeći, SNSD će imati 11 odbornika, PDP ostaje na sedam, a po dva odbornika će imati obje socijalističke partije, Ujedinjena Srpska, DЕMOS i Narodni front. Po jedan će najvjerovatnije imati Radojičićeva, Vukanovićeva stranka i Saša Čudić kao kandidat iz reda nacionalnih manjina. Za većinu u gradskoj skupštini potrebno je najmanje 16 odbornika.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.