Neobjavljeni detalji iskaza dječaka iz “Ribnikara“: “Ponio sam 92 metka“

Neobjavljeni detalji iskaza dječaka iz “Ribnikara“: “Ponio sam 92 metka“

Neobjavljeni detalji iskaza dječaka iz “Ribnikara“.

Kosta K. (14), dječak osumnjičen za masakr u „Ribnikaru“ prije dva dana pričao je u Specijalnom sudu, odnosno, pristao je da svjedoči, i tom prilikom iznio je stravične detalje svog zločinačkog plana i na kraju – masovnog ubistva.

On je opisao kako je došao do ranca sa oružjem. Naveo je da je 24. aprila prošle godine našao ranac, a da je sedam dana kasnije, odnosno, 1. maja, uzeo pištolje i municiju.

„Znao sam kako izgleda očev ranac sa oružjem, jer ga je nosio u streljanu kada je vodio i mene da vježbam. Trebalo mi je oko 30 minuta da pronađem ranac. Bio je u ormanu, a u njemu kutija sa šifrom. Kada sam je otvorio, vidio sam dva pištolja, ‘zbrojevku’ i ‘ruger’. U drugoj kutiji u rancu bila je municija. Tada je bio 24. april. Sedam dana sam smišljao plan i čekao da ponovo ostanem sam kod kuće da bih uzeo oružje. 1. maja sam ponovo ostao sam. Majicom sam pokrio kameru u stanu i uzeo pištolje i municiju. Sakrio sam sve u svoju fioku u sobi i čekao. Niko nije primijetio da nema pištolja. Potom sam 3. maja namjerno kasnio u školu sa spakovanim oružjem u svoj ranac. Šaržeri su već bili u pištoljima, ‘zbrojevka’ je bila repetirana i metak je već bio u cijevi. Ja sam ponio 92 metka i šest okvira. Htio sam da počnem da ubijam u mom odjeljenju, ali su mi generalno učenici sedmog razreda bili ipak meta, jer su me oni kinjili. Prvo sam ubio čuvara jer sam u njemu vidio prijetnju“, navodi Kosta u iskazu.

Naveo je i da ga je otac vodio često u streljanu, kao i to da ga je stalno hvalio jer dobro puca.

„Otac me je vodio u streljanu i bio je ponosan na mene što sam dobro gađao. Gađao sam i siluete i bio sam veoma precizan. Pravio sam krugove oko centra. Mene je zanimalo oružje, mog oca takođe. Mislim da me je vodio u streljanu da bi se zbližio sa mnom. Ne znam. Ali me je fotografisao i hvalio zbog toga koliko sam bio dobar u tome. Sa druge strane, majka je vikala svaki put kada nešto nisam uradio dobro, a otac mi je jednom, sjećam se, rekao da sam psihopata“, rekao je K.K., prenosi Telegraf.rs.

Kosta K. nije završio svoje svjedočenje pred sudom i ono će biti nastavljeno 17. oktobra. Svi učesnici u postupku – sud, tužilaštvo, advokati, njegovi roditelji, ali i roditelji ubijene djece, imaju zakonsko pravo da mu postavljaju pitanja na koja mora da da odgovore jer je pristao da svjedoči.

On je u sudu svjedočio duže od tri sata.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.