“Orlovi” pišu istoriju protiv Španaca

“Orlovi” pišu istoriju protiv Španaca

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtom kolu A divizije Lige nacije u grupi 4 večeras od 20.45 časova gostuje u Kordobi, gdje će se sastati sa aktuelnim evropskim šampionom, Španijom.

Jasno je da izabranike Dragana Stojkovića Piksija čeka izuzetno težak posao, ali poslije septembarskih 0:0 u Beogradu imaju čemu da se nadaju u novom okršaju sa “crvenom furijom”. Posebno poslije subotnjeg trijumfa nad Švajcarskom u Leskovcu od 2:0.

Imaće “orlovi” u ovom meču i dodatni motiv, pošto su u prilici da prvi put donesu reprezentaciji pod imenom Srbija (od 2006. godine) dvije pobjede  zaredom protiv rivala iz vrha evropskog fudbala. Daleko od toga da igra protiv Švajcarske daje povod da se prijeti Špancima na njihovom terenu, ali kada je prilika već tu – trebalo bi joj pristupiti s optimizmom.

Prethodni put kada su vezali dvije pobjede u takmičarskim mečevima bio je mart prošle godine, protiv Litvanije i Crne Gore (po 2:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prije toga, 2022. u junskom i septembarskom terminu Lige nacija, uzastopno su padale Slovenija i Švedska pa Švedska i Norveška. Nijedna od tih selekcija, međutim, nije bila rangirana kao što je trenutno Švajcarska, koja je na desetom mjestu evropskih reprezentacija, a 18. na svijetu.

Španci su kao svježi šampioni Evrope treći na FIFA rang-listi, iza Argentine i Francuske.

“Crvena furija” je u subotu u Mursiji savladala Dansku sa 1:0, pogotkom Martina Zubimendija desetak minuta prije kraja. Prije toga su Španci u septembru igrali 0:0 u Beogradu, dok su u Ženevi pregazili Švajcarce sa 4:1. Mada su i tada pitanje pobjednika riješili tek u finišu, ali su od 20. minuta imali igrača manje zbog isključenja Robina le Normanda.

Domaćini će Srbiju dočekati s dosta kadrovskih problema, pošto se protiv Danaca povrijedio Lamin Jamal i definitivno neće nastupiti u utorak, dok su odranije povrijeđeni Rodri, Niko Vilijams, Dani Karvahal, Feran Tores i Jeremi Pino.

Pobjedom u Leskovcu “orlovi” su već ispunili cilj za oktobarsko okupljanje. Švajcarcima je konačno servirana osveta za razočaranja na mundijalima u Rusiji i Kataru, ali bilo bi sjajno kada bi se iz Kordobe vratili neporaženi i dodatno približili ostanku u A grupi Lige nacija, kao i prvom šeširu pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine koje se igra u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.

U drugom meču četvrtog kola grupe 4 Švajcarska će u Sent Galenu od 20.45 časova ugostiti Dansku.

autor: http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.