Detalji: Hokejaš (29) pronađen mrtav, osumnjičen njegov partner (66)

Detalji: Hokejaš (29) pronađen mrtav, osumnjičen njegov partner (66)

Hokejaš (29) pronađen mrtav.

Hokejaš Jane Puhaku, koji se ubraja u rijetke koji su priznali da su gej, je pronađen mrtav u svom domu u Finskoj u nedjelju. Sumnja se da je u pitanju ubistvo, pa je za smrt dvadesetdevetogodišnjaka osumnjičen njegov partner Rolf Nordmo.

Hokejaš je ubijenu kući u kojoj je živio sa partnerom u Henti, okrugu koji se nalazi blizu glavnog grada Helsinkija. Nordmo je uhapšen na licu mjesta i osumnjičen za ubistvo. Riječ je o šezdesetšestogodišnjem veterinaru iz Norveške.

Puhaku je profesionalno igrao za timove u svojoj domovini, Kanadi i Francuskoj, a penzionisao se 2018. godine. Već naredne godine je javno priznao da je gej i tim povodom dobio je mnogo podrške javnosti. U intervjuu u kojem je iznio svoju seksualnost, hokejaš je naveo da je već sa 16 godina znao da je gej i da je to priznao kapitenu tima i nekolicini saigrača.

Hokejaš je vezu sa Nordmom ozvaničio na društvenim mrežama 2021, kada je za Božić objavio njihovu fotografiju. Potom je o njemu pisao i u svojim memoarima „Iza klupe“ koje je objavio 2022. U knjizi je opisao kako je došlo do upoznavanja – naveo je Puhaku da je svog partnera upoznao prije 10 godina dok je igrao u juniorskom timu u Kvebeku.

Hokejaš je poznata medijska ličnost u Finskoj i pojavljuje se na nacionalnoj televiziji u seriji Izdajice, čija posljednja epizoda je trebalo da bude predstavljena u četvrtak, ali će zbog ovog nemilog događaja biti odložena.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.