Prve narudžbe stigle i u Banjaluku: Kako se našim kupcima sviđa Temu

Prve narudžbe stigle i u Banjaluku: Kako se našim kupcima sviđa Temu

Prve narudžbe stigle i u Banjaluku.

Na prvi pogled nerealno niske cijene i sve vrste robe, od elektronike, garderobe, pametnih uređaja, stvari za automobile, kuću – sve to će vas dočekati ukoliko uđete na stranicu kineske internet prodavnice Temu, koja je prije nekoliko nedjelja stigla i u Bosnu i Hercegovinu. Prve kupovine su već obavljene, a čini se da su se Banjalučani masovno okrenuli internet šopingu.

„Naručila sam neku posebnu masku za telefon, lampu za nokte i još nekoliko sitnica, sve to me je koštalo oko 50 maraka i stiglo mi je za devet dana“, kaže za BL portal jedna Banjalučanka koja je već obavila svoju testnu kupovinu preko Temua.

 

 

Pored brze i besplatne dostave koja je pozitivno iznenadila, ona dodaje i da su svi proizvodi koje je naručila upravo onakvi kakvi su na slikama i prema opisu na stranici, što je takođe veliki plus.

„Stvari su onakve kakve se i čine na fotografijama. Naravno, za tako niske cijene ne može se očekivati neki prevelik kvalitet, ali sve u svemu, zadovoljna sam“, kaže ona i dodaje da će nastaviti da šopinguje na ovaj način.

Pored provjerene robe i relativno brze dostave, koja, u najvećem broju slučajeva, ne bi trebalo da traje više od tri sedmice, ukoliko kupujete putem ove aplikacije primijetićete i jednostavno korišćenje. Upravo ovo je na prvi pogled shvatio i Miloš, Banjalučanin koji je takođe već naručio svoju testnu pošiljku i sad čeka paket.

„Prvo što me je zateklo je stvarno široka ponuda, bukvalno svega ima. Za prvi put sam odlučio da naručim neki pametni sat koji košta svega 19 marka i bežične slušalice za deset maraka. Iako su recenzije dobre i prema opisu sat ima sve regularne opcije, prema cijeni ipak ne očekujem neki prevelik kvalitet, ali vidjećemo kada stigne“, objašnjava on.

 

 

Navodi da je ove stvari naručio 12. oktobra, a da će mu, kako kaže aplikacija, paket stići od 23. oktobra do osmog novembra.

„Stvarno je jednostavno obaviti kupovinu, potreban je samo internet i bankovna kartica. U nekoliko klikova i podataka sa kartice sve se obavi lako. Takođe, u svakom momentu preko aplikacije možete pratiti dokle je stigao vaš paket – kad je na aerodromu, kad je spreman za slanje, kad stigne u Evropu i kad ga preuzmu kuriri koji ga dostavljaju vama“, navodi naš sagovornik i dodaje da je jedini uslov da kupovina mora biti veća od 20 maraka.

Naši sagovornici samo su neki od velikog broja građana koji su već naručili svoje prve pakete putem Temua. To potvrđuju i u banjalučkoj dostavnoj kompaniji „X Express“ koja je prva, i za sada jedina, počela da sarađuje sa ovom platformom za internet kupovinu.

„Prije otprilike dvije sedmice započeli smo saradnju sa Temuom i radimo dostave za njih, i već sada možemo primijetiti da ljudi masovno naručuju na ovoj platformi“, kažu iz marketing službe ove kompanije za BL portal.

 

 

Dodaju i da za sada ipak nemaju podatke o tačnom broju narudžbi, ali i da je, kako kažu, ovaj period još uvijek neka vrsta testne faze.

„Za sada sve detaljno pratimo i analiziramo, gledamo šta najviše usporava dostavu, kako ubrzati proces carinjenja i dostave robe u saradnji sa našim partnerima iz Kine“, objašnjavaju iz ove kompanije.

Ono što su do sada već mogli da zaključe je da je u najvećem broju slučajeva riječ o paketima u vrijednosti do 150 evra, na koje se ne plaćaju dažbine prilikom carinjenja, što je takođe plus za građane koji kupuju na ovaj način.

autor:http://bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.