U ovim opštinama u BiH kandidati za načelnike pobjedu su odnijeli sa 1, 7 ili 25 GLASOVA RAZLIKE

U ovim opštinama u BiH kandidati za načelnike pobjedu su odnijeli sa 1, 7 ili 25 GLASOVA RAZLIKE

Da je na izborima presudan svaki glas, bar kandidatima, pokazalo se i na nedavno završenim lokalnim izborima na kojima je u pojedinim lokalnim zajednicama u BiH u trci za (grado)načelnika bukvalno presudio 1 glas.

Idok su u nekim opštinama i gradovima kandidati odnijeli pobjedu sa osvojenih 100 odsto glasova izašlih birača jer nisu imali protivkandidate, drugim su slavili uvjerljivu pobjedu od 60 ili 70 odsto osvojenih glasova, ali ima i onih koji su svojim protivkandidatima bukvalno umakli za dlaku, ili onih kojima za načelničku fotelju nije trebalo ni 100 glasova.

Srpskainfo je izdvojila opštine na čije čelo dolaze načelnici koji su svoje protivkandidate pobijedili sa razlikom koja ne prelazi 100 glasova.

Najneizvjesnija trka je u Istočnom Drvaru gdje je Milka Ivanković proglasila pobjedu, ali očito prerano.

Naime, razlika između nje i protivkandidata Duška Agića bila je bukvalno 1 glas.

Ona je imala 77, a Agić 76 glasova svojih sugrađana sve do danas.

Najnoviji podaci CIK BiH pokazuju da ju je Agić stigao i sada oboje imaju 77 glasova, a ko će biti pobjednik ostaje da se vidi.

S obzirom na to da su ovo tek preliminarni podaci još je rano prognozirati da li će rezultat ostati isti ili će se nešto u međuvremenu promijeniti.

Ukoliko sve, ipak, ostane ovako o načelniku Istočnog Drvara odlučiće se žrijebanjem, što znači da će neko od njih postati načelnik sa 0 glasova razlike.

Tijesna borba odigrala se i u Vukosavlju gdje je Dejan Jović odnio pobjedu sa sa 7 glasova razlike u odnosu na protivkandidata Zekerijaha Bahića. Jović je tako osvojio 732, a Bahić 725 glasova.

Malo veću razliku ostvario je Srđen Petković u trci za načelnika Kupresa u Republici Srpskoj. On je dobio 104 glasa, a njegov protivkandidat Momčilo Marić 80, što je 24 glasa prednosti.

I Bosanski Petrovac dobija načelnika koji je odnio tijesnu pobjedu od 25 glasova razlike nad svojim protivkandidatom. Riječ je o Mahmutu Jukiću koji je osvojio 1.098 glasova, a njegova protivkandidatkinja Bobana Velaga Lipić 1.073.

Neizvjesna trka bila je i u Kostajnici gdje je na kraju pobjedu odnio Nikola Janjetović sa osvojenih 1.277 glasova, što je za 30 više u odnosu na Vladimira Ćopića za kojeg je glasalo 1.247 građana.

Berkovići dobijaju načelnika Bojana Samardžića koji je pobijedio sa 43 glasa razlike. On je osvojio 609 glasova, a njegov protivkandidat Milovan Škrba 566.

Sa samo 53 glasa razlike pobjedu u Bugojnu je odnio Edin Mašić koji je osvojio 6.142 glasova, a njegov protivkandidat Mirza Idrizović 6.089 glasova.

U načelničku fotelju u Istočnom Mostaru u naredne četiri godine će biti Božo Sjeran kojem za tu pobjedu nije trebalo ni 100 glasova. Uprkos tome on je na izborima pobijedio svog protivkandidata Gordana Račića za čak 65 glasova razlike. Sjeran je, naime, osvojio 94 glasa, a Račić 29.

Ni budući načelnik Čajniča ne može se pohvaliti da je „oduvao“ protivnika.

On će u fotelju sjesti sa tek 70 glasova razlike. Riječ je o Miroslavu Furtuli koji je osvojio 902 glasa, a njegov protivkandidat Mirko Živković 832.

Razlika od 73 glasa bila je i u trci za fotelju prvog čovjeka Odžaka. Tamo je Ilija Ilić dobio 1.949. glasova, a njegov protivkandidat Anes Osmanović 1.876.

U Krupa na Uni je sa razlikom od 89 glasova pobijedio Gojko Kličković koji je osvojio 401 glas, a njegov protivkandidat Milorad Kovačević 312.

Ne tako veliki broj glasova na putu za načelničku fotelju nije trebao ni budućem načelniku Pala u FBiH. Tamo je Almin Ćutuk osvojio 256 glasova ili za 97 više od Ibrahima Komarice (159).

Sa 99 glasova razlike pobijedila je i Snežana Ružičić u trci za načelnika Jezera. Ona je  dobila 368 glasova svojih sugrađana, a njen protivkandidat Dragan Šajin 269.

autor: srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.