Ko je predvidio smrt u selu Zlot – Nova misterija u vezi sa nestankom Danke Ilić?! Dvije rake iskopane prije zločina

Ko je predvidio smrt u selu Zlot – Nova misterija u vezi sa nestankom Danke Ilić?! Dvije rake iskopane prije zločina

Dvije rake na Novom zlotskom groblju iskopane su samo tri dana prije smrti Dalibora Dragijevića (40) u pritvoru Policijske uprave u Boru, a naručili su ih Radoslav Dragijević (73) i njegova supruga Svetlana Dragijević (69), koja je preminula 40 dana poslije sina. Ovo je u svom svjedočenju u istrazi za ubistvo Danke Ilić (2) ispričao Saša Z. pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru i njegovo svjedočenje nalazi se u optužnici protiv Dejana Dragijevića (50) iz Zlota i Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Radoslava Dragijevića, piše Republika.rs.

Svjedok je rekao da poznaje Dejana Dragijevića, Srđana Jankovića i Radoslava Dragijevića i da je poznavao Dalibora Dragijevića. Naglasio se da se sa Jankovićem nije družio, a da Dejana i Radoslava Dragijevića zna iz sela i da su pili kafu zajedno. Naglasio je i da je bio poslovođa u službi „Vodovoda“ u kojoj je radio Dalibor Dragijević.

Pored ostalog, naveo je da je mjesec dana ranije u odnosu na 3. april ove godine, razgovarao sa Radetom, kako svi zovu Radoslava Dragijevića i njegovom suprugom Svetlanom i da su ga pitali da li može da iskopa raku za njih dvoje na Novom zlotskom groblju i da im je odgovorio da može samo ako mu je mašina, tačnije rovokopač, negdje u blizini Zlota.

U selu bili traktor i prikolica

– Rekao sam 3. aprila Daliboru Dragijeviću da zove Radeta, jer su mi u selu bili traktor i prikolica i da mogu da im kopam to, jer može zemlja koja se iskopa da se utovari u traktorsku prikolicu. Dalibor je pozvao Radeta i rekao mu je da ćemo moći danas da završimo to kopanje – pričao je u tužilaštvu svjedok.

Tog dana, kako je objasnio, oko 16 sati, krenuli su prečicom prema Zlotu, a ta prečica vodi preko Selišta i Zlotske pećine. Kada su uradili posao kod njega nastavili su put prema Zlotu. Tu su, pored njega, bili Dalibor Dragijević, B. A. i V. V. i zajedno su otišli do sela, a da su potom on i Dalibor traktorom otišli ka groblju, a da je V. V. otišao rovokopačem, dok ih je na groblju sačekao Radoslav Dragijević i da je to bilo oko 17 ili 17.20 sati.

Radoslav je, kako je rekao dao mjere koje je on prenio mašinisti. Svjedok je rekao i da je on tog dana vozio traktor sa zemljom i to četiri prikolice i da je zemlju odvezao do puta koji vodi do groblja.

– Tog dana je Radoslav bio najnormalniji. Oko 19 sati bili smo u kući kod Dragijevića. Tu su bili Radoslav, Svetlana i Dalibor Dragijević. Niko nije komentarisao o nestanku djeteta, a nisam ni ja. Tog dana nisam vidio ni Dejana Dragijevića ni Srđana Jankovića. Sutradan, 4. aprila oko 10 sati, ponovo sam otišao u kuću Dragijevića i bili su tu Radoslav i Svetlana. Prije toga, svratio sam u ambulantu u Zlotu, jer me je pozvao Dalibor i rekao mi je da Svetlana neće preživjeti ako sazna da je Dejan uhapšen. Ljekar mu je rekao da pozovu Hitnu pomoć i da je to prenio Radoslavu i Daliboru – ispričao je svjedok.

Objasnio je da je poslije vozio Radoslava i Svetlanu do ambulante, jer je Hitna pomoć morala da odveze drugu osobu i da tog dana nije vidio nikog drugog.

Vidio brata

Kaže da je 5. aprila dao slobodan dan Daliboru Dragijeviću, ali da ga je pozvao oko 7 sati da dođe kod njega kući da se dogovore oko posla. Tada mu je Dalibor rekao da je bio u policiji, da je vidio brata i da je dao izjavu u Policijskoj upravi.

– Pitao sam ga kako se Dejan drži i on mi je rekao „Nikako“. Pitao sam ga zatim kako se on drži. Nije mi odgovorio, samo su mu pošle suze i tada je bez ikakvog pozdrava i riječi ustao i otišao. Tada sam ga vidio poslednji put – ovim riječima je završio je svjedočenje.

Dalibor Dragijević, da podsjetimo, preminuo je u 3:10 sati 7. aprila u pritvoru Policijske uprave u Boru. Svetlana Dragijević preminula je 15. maja u kući komšija u Zlotu. Oboje su sahranjeni na Novom zlotskom groblju.

autor: avaz.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.