Prijedlog dopuna Zakona o PDV-u jednoglasno usvojen – Ukida se PDV na prvu nekretinu?!

Prijedlog dopuna Zakona o PDV-u jednoglasno usvojen – Ukida se PDV na prvu nekretinu?!

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH podržali su Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kojim se predviđa povrat PDV-a državljanima BiH sa mjestom prebivališta u BiH za kupovinu prvog stana, odnosno objekta za stanovanje.

Prijedlog zakona u prvom čitanju je izglasan jednoglasno jer je 33 poslanika glasalo za, koliko ih je bilo prisutno na sjednici.

Zakon su predložili su poslanici Sanja Vulić (SNSD), Mia Karamehić-Abazović (NiP), Saša Magazinović (SDP), Sabina Ćudić (NS) i Čedomir Stojanović (Srpski klub).

Tokom rasprave poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ocijenili su pozitivnim Prijedlog zakona o dopunama Zakona o PDV-u.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministar BiH Srđan Amidžić rekao je ranije da je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o PDV-u koji se odnosi se na povrat poreza na kupovinu prve nekretnine za sva punoljetna fizička lica koja su nastanjena na teritoriji BiH, usklađen sa kompleksnim poreskim sistemom BiH.

Amidžić je istakao da ovaj zakonski prijedlog treba da se pojavi u formi u kojoj je i predložen zbog različitih evidencija i kompleksnosti poreskog sistema BiH.

autor: agencije

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.