Proglašen mrtvim, iako je živ! Dobrovoljac iz Modriče javio se iz bolnice

Proglašen mrtvim, iako je živ! Dobrovoljac iz Modriče javio se iz bolnice

Mjesec dana nakon što su ga mediji proglasili mrtvim, Dario Ristić iz Modriče, dobrovoljac u ruskoj armiji koji je učestvovao u borbama u Ukrajini, javio se video porukom iz bolnice u Sant Peterburgu.

On je u poruci za članove Telegram kanala „Vojska Republike Srpske“, u subotu, 19. oktobra, poručio da je trenutno u dobrom zdravstvenom stanju, nakon što je izgubio nogu u ranjavanju u borbama u Donbasu. Prošao je kroz čak tri operacije.

„Operacija je prošla kako treba, noga mi je, prostim riječima rečeno, „zatvorena“. Sada je samo važno da zaraste kako treba, ona je za sada zatvorena, koža je spojena i zašivena“, ispričao je on.

Dario je rekao i da će, nakon bolnice u Sant Peterburgu, biti prebačen u drugu kliniku koja je zadužena specijalno za proteze nogu.

„Tu će mi se mjeriti proteza, tu ću da radim sa najboljim stručnjacima za proteze da bih mogao kroz, može se reći, pola godine od dana današnjeg da prohodam. Ako Bog da, dobićete snimak mojih prvih koraka“, objasnio je Dario.

Iako je pretrpio teške povrede čije će posljedice osjećati čitav život, za Darija, njegovu porodicu i prijatelje, najbitnije je da je živ i zdrav nakon svega. Njega su prije mjesec dana bez zvanične potvrde regionalni mediji proglasili mrtvim, a Dario u svojoj poruci ističe da zbog ozbiljnosti povreda i stanja na liniji fronta nije bio daleko od toga.

„Može se reći da je ovo moj novi život, samo mi je Bog dao šansu da živim drugi život. To ne kažem ja, nego i ljekari koji imaju iskustva više od 20 godina. Oni kažu da se može reći  – jedan u milion bi preživio ovo što sam ja preživio, jer su nemogući uslovi bili i za operaciju i za moje izvlačenje sa linije“, tvrdi on.

Izvlačenje je bilo izuzetno komplikovano, jer je bio ranjen čak devet kilometara unutar ukrajinske linije, zbog čega je bio prinuđen da se 15 dana krije i čeka pomoć.

„Moralo se malo pričekati da se linija i pomjeri, da se sklope sve kockice da se ja mogu izvući“, poručio je on i izrazio zahvalnost saborcima koji su ga hrabrom akcijom izvukli sa fronta, a potom se zahvalio prijateljima i članovima Telegram kanala za sve poruke podrške.

autor: bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.