Svjedok na suđenju Miličeviću: Birao je između poslovnog prostora, stana i para

Svjedok na suđenju Miličeviću: Birao je između poslovnog prostora, stana i para

Svjedok na suđenju Miličeviću.

Načelnik Teslića Milan Miličević danas u optuženičkoj klupi i to zbog trgovine uticajem. Odmah pored njega teslićki načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Nikola Stokić kome se stavlja na teret zloupotreba službenog položaja. Na ročištu je saslušano pet svjedoka, među njima i Alen Seferović koji je Miličevića i prijavio SIPA-i da je od njega tražio novac.

Kada je počeo sa izgradnjom zgrade u Tesliću, Miličević mu je rekao da traži poslovni prostor, ispričao je na sudu Seferović. Misleći da želi da ga kupi, rekao mu je cijenu, a Miličević odgovorio da se nisu razumjeli. Kada je Seferović shvatio o čemu se radi, umjesto velikog poslovnog prostora, ponudio mu je manji stan. A onda mu je, kako tvrdi, Miličević na papiru napisao i cifru od 100.000 maraka. Bukvalno je pod stavke jedan, dva i tri stavio poslovni prostor, stan i novac i rekao da će javiti za šta se od toga odlučio.

Kasnije je samo poslao broj tri što je, kako Seferović tvrdi, značilo da se Miličević odlučio za novac. Nije ga dobio, a onda je za Seferovića i njegovog brata, sa kojim je pravio zgradu, krenuo pakao. Tvrdi da su mu Stokić i Miličević sabotirali dozvole i odugovlačili predmete, dok je trpio sve veću materijalnu štetu. Odlučio je da sve prijavi kada je vidio da nema kuda i kada su mu krediti dospjeli na naplatu.

Prijavu je podnio SIPA-i, ne teslićkoj policiji jer, kako kaže, Miličević je moćan, uticajan i bahat i prijava bi bila zataškana. Sa Miličevićem se vidio nakon toga i, kako kaže, dogovorio da mu da dio novca kada mu brat dođe iz Slovenije. Zajedno sa bratom nakon nekoliko dana otišao je kod Miličevića u opštinu. Tada su po dogovoru sa istražiocima SIPA-e došli ozvučeni, sa sakrivenom kamerom i označenim novčanicama. Kada je njegov brat krenuo da vadi novac, Miličević je rukom odmahnuo i rekao da ne daju sada nego kada se nešto uradi i završi od radova na koje se čekalo. Da se tako desilo ispričao je i Seferovićev brat Radenko Nikolić. Tvrdio je i da su konstantno sabotirani, po pitanju izgradnje i to jer su Miličević i Stokić htjeli korist za sebe.

Seferović i Nikolić ispričali su i da su dali oko 20.000 evra Miličeviću prije toga svega jer im je kako su rekli tražio za slavu SDS-a. Lider SDS-a i teslićki načelnik Milan Miličević postavio je svjedoku Seferoviću nekoliko pitanja, da bi mu na kraju rekao „nije bilo potrebe da lažeš“. Optužnica protiv Miličevića i Stokića podignuta je u avgustu ove godine. Sve optužbe Miličević je ranije odbacio.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.