Predsjednik Dodik se sastao sa Putinom: Еvo šta je sve poručeno sa sastanka

Predsjednik Dodik se sastao sa Putinom: Еvo šta je sve poručeno sa sastanka

Predsjednik Dodik se sastao sa Putinom.

Znamo sa kakvim se teškoćama suočavate i preko kakvih iskušenja prelazite kako bi zaštitili svoje nacionalne interese, rekao je to ruski predsjednik Vladimir Putin, na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Ruski lider je ocijenio i da se šire politički kontakti Moskve i Banjaluke i da postoje stalni kontakti i saradnja.

„Za nas je važno da saradnja sa Republikom Srpskom nosi praktični karakter, razvija se u duhu uzajamnog poštovanja kako i treba da bude kod bratskog naroda. Mi znamo sa kakvim teškoćama se suočavate i preko kojih iskušenja vi morate da prolazite, ali sigurni smo da sa vašim karakterom i sa važim usmjerenjem i usmjerenjem državljanina koji žive u Republici Srpskoj sve poteškoće će biti prevaziđene“, rekao je Putin.

Dodik je ponovio ruskom predsjedniku i da se BiH neće pridružiti sankcijama protiv Rusije iako Zapad i Еvropa pokušavaju da utiču na to. Naveo je i da je saradnja Srpske i Rusije puna povjerenja i poštovanja i da je vrijeme i za Srpsku i Rusiju veoma izazovno.

„Radujem se vašem napretku i činjenici da ste i zvanično četvrta ekonomija po mjerama MMF-a i to govori o tome da sankcije koje su uvedene ne prave one efekte koje zapadnjaci žele nažalost i nama uvode sankcije mene, mojoj porodici, predsjedniku parlamenta, Vlade, članu Predsjedništva, Bih uvodi vize za ruske građane i to je nešto što nećemo dozvoliti jer bez nas se ta odluka ne može donijeti na nivou BiH“, rekao je Dodik.

Dodik je Putina obavijestio i o dezinformacijama američke ambasade koja je saopštila da se u Srpskoj nalaze kampovi koji su organizovani sa Rusijom da se destabilizovali Moldaviju. Tako nešto Putin je nazvao budalaštinama.

„Američka ambasada je juče saopštila kako se u Republici Srpskoj nalaze kampovi koje smo zajedno organizovali kako bi destabilizovali Moldaviju potpuna laž, ali oni žele na taj način da vrše pritisak“, rekao je Dodik.

„Vi znate pokušaje da demonizovanja Rusije tokom ove konferencije neko je postavio pitanje da neko stoji iza nereda u zapadnim prestonicama, to je apsolutna budalaština, dodao je Putin.

Putin je naveo da mu je drago što vidi Dodika u Kazanju na samitu BRIKS-a i naglasio  da se situacija se u svijetu mijenja time se BRIKS bavi. Ne borimo se ni protiv koga idemo svojim putem, ravnopravnost i obostrano poštovanje je ono čemu težimo naveo je Putin.

Imamo neke mogućnosti po Ustavu BiH i pokušaćemo da budemo uključeni u neke od formi koje su moguće za Republiku Srpsku, rekao je Dodik, po pitanju BRIKS-a. Vijest o sastanku dva predsjednika objavljen je i na zvaničnoj stranici Kremlja.

autor;http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.