Jokić „upisao“ novi rekord, Denver izgubio i drugi meč

Jokić „upisao“ novi rekord, Denver izgubio i drugi meč

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su Los Anđeles Klipersa 109:104 u drugoj utakmici nove sezone. Jokićevom timu je ovo drugi poraz u isto toliko mečeva u novoj kampanji.

Nikola Jokić je postigao 41 poen, ubacio sedam trojki, što mu je novi rekord karijere po broju pogođenih šuteva van linije 7.24, ali Nagetsi nisu uspjeli da slome otpor Klipersa i na kraju su izgubili u neizvjesnom finišu.

Jokić je na kraju bio tragičar, pošto je na 20 sekundi do kraja promašio jedno od dva slobodna bacanja za izjednačenje, a potom nije uspio da pogodi trojku za produžetak u posljednjim sekundama utakmice.

Nikola je pokušao sve, njegovom serijom je ekipa preuzela kontrolu nad utakmicom i činilo se da će ostvariti pobjedu kada su poveli 87:80. Ipak, u tom momentu je zakazala odbrana i nekako su prelako dozvolili Normanu Pauelu da se razigra.

Njegovom serijom su Klipersi uhvatili priključak i do kraja smo gledali egal utakmicu. Denver je imao +3 u posljednjem minutu, međutim, ponovo se pojavio Pauel sa trojkom 103:103.

Zatim je Marej promašio polaganje, nakon čega su sudije donijele krajnje diskutabilnu odluku. Harden je dobio dva slobodna bacanja, iako se iz Denvera nisu mirili sa tom odlukom.

Pogodio je oba slobodna bacanja, te su Nagetsi brzo došli od +3 do -2. Uslijedio je ključan trenutak utakmice. Jokiće na 20 sekundi fauliran što je značilo da ima dva slobodna bacanja za izjednačenje.

Najbolji košarkaš na svijetu je promašio prvo, pogodio drugo i to je bio prvi znak da Klipersi idu ka pobjedi. Harden je ponovo imao mirnu ruku, Jokić nije i ekipa iz Los Anđelesa je slavila, 104:109.

Jokić je imao 41 poen, devet skokova i četiri asistencije, Marej je postigao 22 poena, dok je ostatak tima podbacio. Na primjer, Rasel Vestbruk je šutirao 0-8 iz igre, Porter 4-13, Gordon tri od deset…

Pauel je briljirao kod Klipersa sa 37 poena, Harden je imao 23 i 16 asistencija, dok je Zubac ostvario 24 poena i 15 skokova.

autor:glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.