Rotacija u PDP: Gdje ide Drinić, a gdje Kresojević?

Rotacija u PDP: Gdje ide Drinić, a gdje Kresojević?

Rotacija u PDP.

Nebojša Drinić, aktuelni poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske napušta republički parlament i svoje djelovanje u naredne četiri godine nastaviće u Skupštini grada Banjaluka.

Umjesto njega će u Narodnu skupštinu Republike Srpske sjesti Bojan Kresojević, aktuelni gradski menažder u najvećem gradu u Srpskoj.

Saopštio je ovo Draško Stanivuković, predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka, nakon sjednice Predsjedništva ovog tijela koja je održana danas.

Drinić je na nedavno održanim lokalnim izborima osvojio 8.129 glasova u Banjaluci, što je ubjedljivo najviše na listi PDP, čime je stekao mogućnost da uđe u Skupštinu grada, ali pod uslovom da se odrekne mandata u najvišem zakonodavnom tijelu u Srpskoj.

Iako se na početku spekulisalo da će odustati od mandata u gradskom parlamentu, odluka je ipak bila u suprotnom smjeru.

Drinić je u Narodnoj skupštini Republike Srpske od 2022. godine, kada je na parlamentarnim izborima na listi PDP u Izbornoj jedinici 3 bio drugoplasirani, iza Draška Stanivukovića.

Što se tiče Bojana Kresojevića, i on je uz Drinića među sedam kandidata PDP koji su osvojili mandat za odbornike na ovim lokalnim izborima.

Ali, kako stoje stvari, on će taj mandat vratiti i upravo Drinića zamijeniti u klupama Narodne skupštine RS.

Da uđe u republički parlament, Kresojeviću je omogućilo to što je prije dvije godine bio petoplasirani na listi PDP u Izbornoj jedinici 3, a pošto je u NSRS već ušla Tanja Vukomanović koja je bila četvrta na listi, on dobija mandat po redovnom slijedu stvari, jer ga se Drinić koji je bio ispred njega odrekao.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.