Kako da napravite lenju pitu sa jabukama na starinski način

Kako da napravite lenju pitu sa jabukama na starinski način

Kako da napravite lenju pitu sa jabukama.

Lenja pita sa jabukama jedan je od kolača kom se uvijek rado vraćamo.

Lako se sprema i preporučujemo svim novim domaćicama da isprobaju ovaj bakin recept.

Sastojci (1 čaša = 2 dl):

Za biskvit:

6 velikih jaja (ili 8 srednjih)

1 čaša mlijeka

1 čaša ulja

4 šolje brašna

2 praška za pecivo

rendana limunova kora

1,5 šolje šećera

Za punjenje:

1 kg jabuka

cimet

1 čaša šećera

mrvice hljeba

Ostalo:

6 kašika domaće marmelade (od šljiva ili jabuka)

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Odvojite bjelanca od žumanaca. Umutiti bjelanca u čvrst snijeg, a žumanca umutiti sa šećerom. Pomiješati brašno sa rendanom korom limuna, mlijekom i uljem, dodati snijeg od belanaca i izmiješati. Zatim dodati žumanca i na kraju 2 praška za pecivo.

Sve dobro izmiješati i podijeliti smesu na dva dijela. Jedan dio smese sipajte u podmazan i malo pobrašnjen pleh i pecite u zagrijanoj rerni na 180°C tačno 10 minuta.

U međuvremenu operite i narendajte jabuke. Pomiješati sa šećerom, cimetom i malo hljebnih mrvica (oko 100 g).

Polupečeni biskvit izvadite iz rerne, premažite ga domaćom ili kupovnom marmeladom od šljiva ili jabuka. Preko toga rasporedite rendani fil od jabuka i prelijte ostatkom pripremljene smjese. Poravnajte smjesu kašikom.

Vratite u rernu na još 30 minuta dok lijepo ne porumeni. Poslužite posuto šećerom u prahu, piše Krstarica.

autor:http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.