NOVI NAMJEŠTENI KONKURSI U GRADSKOJ UPRAVI BANJALUKA?

NOVI NAMJEŠTENI KONKURSI U GRADSKOJ UPRAVI BANJALUKA?

Gradska uprava Banja Luka raspisala je ovih dana oglas za prijem 14 novih radnika u ionako pretrpanu administraciju. Time je samo nastavljen trend  uhljebljenja stranačke vojske Draška Stanivukovića, saznaje Faktor. Od preuzimanja funkcije, Stanivuković je, uprkos predizbornim tvrdnjama da u Gradskoj upravi ima više od 200 radnika viška, raspisao više od 30 fiktivnih konkursa, puneći kancelarije svojim partijskim kolegama i aktivistima, u toj mjeri da je već sada pitanje dana kada će svi kandidati PDP-a sa prošlih izbora naći uhljebljenje u kancelarijama Gradske uprave.

GDJE SU SNIMCI RAZGOVORA?

Iako je prije izbora obećavao da će svaki javni konkurs biti pošten i otvoren za sve, te da će čak biti i sniman i objavljivan na službenoj stranici grada, u stvarnosti se bilježi potpuno suprotna slika: svaki konkurs bio je namješten za unaprijed poznata imena, zbog čega svjetlo dana nikada nisu ugledali ni obećani snimci intervjua.

Najnoviji u nizu namještenih konkursa, na kojim se unaprijed zna ko će zasjesti na koju poziciju u gradskoj administraciju, raspisan je ovih dana, a traži se novih 14 radnika.

Trik je, međutim, što svi ovi ljudi zapravo već mjesecima rade u Gradskoj upravi, a konkursom se samo pravno i formalno pokriva njihovo zaposlenje. Ili, drugim riječima, radi se sve ono što se Stanivuković zaklinjao da nikada neće raditi – tvrde u Gradskoj upravi.

OTKRIVAMO IME VULGARNOG BOTA

Prijavljivanje na ovaj konkurs, kao i prethodne za vrijeme Stanivukovićevog mandata, predstavlja čisto bacanje para i vremena.

Tako se, na primjer, već sada zna da će na radno mjesto stručnog saradnika za administrativno-tehničke poslove biti primljen Dejan Gračanin, koji je bio kandidat PDP-a na prošlim izborima.

Za Gračanina se, inače, na političkoj sceni faktički prvi put čulo kad je, botujući za Stanivukovića na društvenim mrežama, pojedinim medijima ostavljao poruke da su „g…na raspala“ i da im treba „sve j..ti po redu“?!

I takav čovjek će sada da vedri i oblači po Gradskoj upravi  – tvrde upućeni izvori Faktora.

NEDOSTIŽNO MJESTO ODBORNIKA

Kako smo ranije pisali, najveći broj kandidata PDP-a (onih koji nisu uspjeli da uđu u skupštinu), zbrinut je na ovaj ili onaj način, ali uglavnom na gradske jasle.

Tako je, na primjer, Velibor Vukajlović postao direktor Akvane, Dragana Kljajić osigurala prihode u UO EKO Toplane (dobila i službeno vozilo na korištenje kao član Upravnog odbora?!), dok su Ivanu Granulu, Tanju Palačković i Ognjena Savanovića skrasili u Gradsku upravu, takođe na „poštenim i transparentnim konkursima“.

OVO SU IMENA BUDUĆIH ZAPOSLENIKA

Prema saznanjima Faktor magazina to nije kraj novom zapošljavanju stranačkih aktivista u Gradsku upravu pa će na najnovijem konkursu, pored kontraverznog Gračanina, između ostalih, biti primljeni i Vedrana Ostojić na mjesto stručnog saradnika za administrativno-tehničke poslove, Marija Dejanović Vilhelm i Davor Lahovski na radno mjesto stručnih saradnika za održavanje zelenih površina, Svjetlana Čoprka na mjesto stručnog saradnika za komunalnu opremu, Maja Krulj na mjesto stručnog saradnika za radne odnose, Nataša Kostić na mjesto stručnog saradnika u kabinetu gradonačelnika, kao i Jovana Majstorović na mjesto stručnog saradnika za odnose sa javnošću.

Zapravo, svi oni već duže vrijeme rade na određeno, a sada će, na još jednom „transparentnom“ konkursu, biti primljeni za stalno.

autor:faktormagazin, tekst je izašao u FM 48 štampanom izdanju od 19 maja 2022. godine

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.