Pečena jagnjetina u Jablanici samo sa BOGATE – Kilogram 50 KM!?

Pečena jagnjetina u Jablanici samo sa BOGATE – Kilogram 50 KM!?

Jablanica je već decenijama prava oaza za ljubitelje pečenja i većina putnika prema Jadranu ovaj hercegovački gradić bira za mjesto za predah i osvježenje od puta.

Nažalost, cijene janjetine rastu iz mjeseca u mjesec i ona u jednom restoranu košta čak 50 KM. Radnici i šefovi restorana ne vole previše govoriti o cijeni janjetine, a njeno povećanje pravdaju činjenicom da je mnogo teže naći kvalitetnu janjetinu i da je nabavna cijena dosta porasla. Također, ističu da je poskupio i ugalj, piše Faktor.

Cijene kilograma janjetine u pojedinim restoranima su: Kod Gojka, Maksumić, Zdrava voda, Komadinovo vrelo 40 KM, Kovačević 45 KM… Kada se tome dodaju još prilozi i salate koje se posebno naplaćuju, onda je janjetina postala luksuz.

Janjetina u poznatom restoranu Udovice, koji se nalazi između Mostara i Čitluka u mjestu Sretnice, još od januara košta 50 KM, a nije isključeno da uskoro bude skuplja još za 5 ili 10 KM.

Popularni specijalitet u restoranu Kulin dvor u Semizovcu košta 45 KM.

autor:faktor.ba, foto:faktor.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.