Čuvenog KUHARA optužili da je TIRANIN! Tjerao radnike da glume goste

Čuvenog KUHARA optužili da je TIRANIN! Tjerao radnike da glume goste

Turski kuvar Nusret Gokče, po svemu sudeći, krije mnogo tajni.

Svjetsku slavu stekao je samo zbog načina na koji začinjava meso – isječe biftek, soli ga tako što ruku savije u laktu, dok so pada niz njegovu podlakticu, sve do mesa.

Taj čuveni potez donio mu je milione.

Nusret posjeduje više od 15 restorana u svjetskim gradovima, a procjenjuje se da njegovo bogatstvo vrijedi oko 51 miliona evra.

Kontroverzni turski kuvar vječito je na udaru javnosti, a ako pitate njegove bivše zaposlene, sa razlogom je tako.

Mediji prenose da su pokrenuli niz tužbi zbog navodnih incidenata koji su se dešavali u njegovim restoranima.

Tako je jedan od njih otkrio da je Salt Bae tokom smjene za vrijeme ručka u londonskom restoranu, naredio zaposlenima da glume goste i čekaju u redu kako bi izgledalo da je restoran krcat.

Kako se navodi, protiv Nusreta je podnijeto sedam tužbi u dva grada, a strani mediji razgovarali su sa devet bivših radnika iz šest restorana širom svijeta.

Željeli su da ostanu anonimni i tom prilikom otkrili da je Gokče „sitničavi tiranin koji je opsjednut bogatstvom“, kao i da su morali da se bore sa krađom plata, diskriminacijom, zlostavljanjem na radnom mjestu i „kulturom straha zasićenom testosteronom“.

 Radnici kuvar Nusret Gokče

IZVOR: PROFIMEDIA

Kako su opisali, „njegovo mjesto je možda izgledalo zlatno spolja, ali unutra i u stvarnosti bilo je s*anje“.

„Kad bi ušao u restoran, bilo je kao da su stigli prokleti Backstreet Boys. Svi su vrištali“, ispričao je bivši voditelj koji je blisko sarađivao sa kuvarom u njegovim restoranima u Njujorku i Majamiju i sada je, zajedno sa ostalima, spreman da otkrije njegovu pravu narav.

IGRE GLADI

Da li možete da zamislite da ste zaposleni na mjestu na kom se svakog dana osjećate kao da ste u čuvenim „Igrama gladi“?

Bivši radnici su istakli da je bilo baš tako.

Izjavili su da je Grokče imao favorite i da je znao nepredvidivo da otpusti ljude.

Barmen iz Londona istakao je da je atmosfera bila nalik onoj iz filma „Igre gladi„, jer niko od zaposlenih nije znao da li će biti otpušten do kraja smjene.

Čuvenog kuhara optužili da je tiranin

Jedna zaposlena je otkrila da je kolega dobio otkaz jer je slučajno razbio čašu dok je turski kuvar sjedio u restoranu, kao i da se mnogi nisu zaposlili jer se Nusretu nije dopalo kako se oblače.

„Ako se Nusretu ne sviđaš, gotov si, nema otkaznog roka, ništa“, izjavila je, dok bivši zaposleni koji su radili u njegovim restoranima na Mikonosu i u Dubaiju tvrde da je od radnika tražio masaže.

 Radnici kuvar Nusret Gokče

IZVOR: PROFIMEDIA

Da sve bude još gore, kuvar je znao da zaspi na stolu, kako su naveli, a niko nije smio da ode kući dok se on ne probudi.

Takođe, naveli su da „uprkos blještavom enterijeru, restorani su zapravo bili jeftini“, počevši od pribora za jelo, pa sve do uniformi, a bilo je i tvrdnji da se vino preostalo iz flaša preprodavalo u čašama.

Čuvenog kuhara optužili da je tiranin

Kristi Reuter, advokat kontroverznog kuvara, oglasila se nakon silnih optužbi.

„Tvrdnje zapravo nisu ništa više od ponavljanja starih optužbi u kojima su potraživanja bila osporena i davno namirena. Nažalost, restorani visokog profita i popularni kuvari često su mete nepristojnih i neutemeljenih tvrdnji“, izjavila je Kristi i dodala:

„Nusret zapošljava više od hiljadu ljudi širom svijeta. Šteta je da nekoliko starih optužbi i neke nimalo laskave primjedbe zasene ogroman trud koji se ulaže u održavanje globalne radne snage u restoranima“, dodala je, naglasivši doprinos kuvara Nusreta u stvaranju pokretne kuhinje za više od 6.000 toplih obroka za žrtve tragičnih zemljotresa.

autor: http://mondo.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.