Kolač sa jagodama i keksom

Kolač sa jagodama i keksom

Kolač sa jagodama i keksom

Puding kolač, keks, jagoda

Sastojci:

  • 300 gr mlevenog keksa
  • 100 ml mleka
  • 100 gr maslaca

Fil:

  • 80 gr pudinga od vanilije
  • 6 kašika šećera
  • 700 ml mlijeka
  • 100 gr maslaca
  • 100 gr kisele pavlake
  • 300 gr jagoda

Šlag ili slatka pavlaka odozgo

Pomešati mleveni keks sa otopljenim maslacem i mlijekom.

Dobro izmešati da se dobije mrvičasta masa.

Možda će vam trebati još malo mlijeka, ukoliko je keks suvlji.

Odmah pola te mase staviti na dno tepsije 30 x 20 cm ili malo veće.

Pomešati puding, šećer i 200 ml mlijeka.

Ostatak mleka staviti na vatru da provi.

Dok čekate da mleko provri iseckajte jagode.

Bitan je ovaj redosled, jer se fil stavlja odmah po skidanju sa vatre i brzo se steže. Taj deo sam objasnila u videu.

Zakuvati puding u provrilo mleko i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i dodati maslac i kisleu pavlaku.

Mješati dok se ne sjedine.

Odmah pola smese sipati preko keksa i poslagati jagode.

Na jagode istresti ostatak fila i poravnati.

Ovaj deo radite brže jer fil se već steže.

Preko pudinga ide onaj keks što vam je preostao, poravnate.

Odgore šlag ili slatka pavlaka po želji i dobro hladjenje.

Brzi kolač sa jagodama - RoditeljSrbija.com

autor:domaćirecepti,net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.