Mlinici sa piletinom
Etno restorani domaće kuhinje kao jedno od nezaobilaznih jela imaju mlince sa piletinom ili ćuretinom.
Ovo veoma ukusno jelo možete da spremite i kod kuće, a za to vam neće trebati puno vremena i novca.
Štaviše možete da spremite ručak i za četiri osobe, a može da vas košta i manje od 1000 dinara, a veoma je veorvatno i da će ukućani biti oduševljeni jelom.
Priprema je izuzetno laka, a trebaće vam oko 40 minuta za ovu staru slovensku poslasticu.
FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE/NADICAJUSTMYWAY
Mlinci se najčešće spremaju sa ćuretinom ili piletinom, ali i samostalno – obare se i preliju uljem, odnosno mašću od pečenja.
A u nastavku delimo recept:
Potrebno je:
- oko 250 gr mlinaca (jedno pakovanje)
- 300 gr pilećeg belog mesa (filea)
- 250 gr pečuraka
- malo ulja ili maslaca
- 3 dl kisele pavlake
- 1 bujon za supu
- so, biber, vegeta i začini po želji
- 150 gr gaude (opciono)
Postupak:
Piletinu iseckati na komadiće, dodati biber i vegetu po ukusu i prižiti je dok ne dobije zlatnu boju.
Mlinici sa piletinom
U litar vode staviti kocku bujona, kada provri skinuti sa šporeta i dodati mlinke.
Kada mlinci omekšaju, iscediti ih.
U vatrostalnu posudu staviti mlinke, iseckan topljeni sir, piletinu i kiselu pavlaku.
Sve to izmešati da se sjedini.
Preko sjedinjenog narendati kačkavalj.
Peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju (zavisi vreme od rerne).
NE PROPUSTITE:
autor: http://kurir.rs