Novi biskup „zatvara“ glavnu banjalučku ulicu

Novi biskup „zatvara“ glavnu banjalučku ulicu

Novi biskup „zatvara“ glavnu banjalučku ulicu

Zbog imenovanja novog biskupa banjalučkog, monsinjora Željka Majića u subotu 2. marta u vremenu od 9 do 14 časova doći će do obustave saobraćaja u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Ulice olimpijskih pobjednika do aleje Svetog Save.
Kako je saopšteno iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju pomenutim dijelom, izvršiće se preusmjeravanje autobusa iz smjera sjevera iz Ulice dr Mladena Stojanovića lijevo u Ulicu olimpijskih pobjednika, desno u Gundulićevu ulicu, desno u aleju Svetog Save, lijevo u Ulicu kralja Petra I Karađorđevića i dalje registrovanom trasom,  a u suprotnom smjeru autobusi saobraćaju registrovanom trasom, odnosno ulicama Kninska, Vidovdanska i dalje postojećom trasom.
KATEDRALA SVETOG BONAVENTURE - BANJOLUČKA BISKUPIJA

Novi banjalučki biskup

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način od strane pripadnika službenih lica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Katolička tiskovna agencija objavila je da je don Željko Majić rođen u Drinovcima 28. marta 1963. godine, filozofsko-teološki studij završio je u Sarajevu, a za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije zaredio ga je 29. juna 1988. u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve biskup Pavao Žanić.

Poslijediplomski studij pastoralne teologije u Rimu, s boravkom u Međunarodnom zavodu svetog Pavla, pohađao je na Papinskom lateranskom univerzitetu i postigao magisterij u junu 1995. godine.

Nakon povratka s fakulteta obavljao je više pastoralnih službi u Hercegovini, a vicerektorom Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima u Rimu imenovan je 17. juna 2006. godine.

U toku svoje šestogodišnje službe, okupljajući hrvatske studente u Rimu, priredio je četiri zbornika njihovih radova, posljednja tri uredio je zajedno sa don Božom Golužom, a 2011. objavljena je i njegova knjiga razmišljanja „Oče, oprosti nam!“.

Uz saradnju s oko 30 hercegovačkih sveštenika priredio je i „Vodič kroz Godinu vjere: Obitelj – žarište vjere“.

Generalnim vikarom Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije imenovan je 2012. godine, a od 2019. je direktor Karitasa biskupije Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan.

Franjo Komarica je rekao da se raduje odluci pape Franje te je izrazio najsrdačniju dobrodošlicu novom biskupu.

Poručio mu da će u ovoj biskupskoj zajednici „naći otvorena srca mnogih njenih članova među svećenicima, redovnicima, redovnicama i laicima i njihovu spremnost da mu molitvom i savjesnim obavljanjem povjerenih im crkvenih službi i zadaća pomognu u njegovom odgovornom i zahtjevnom apostolskom djelovanju“.

autor: vecernjenovosti.ba / foto: http://nezavsine.com
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.