U terorističkim napadima poginulo najmanje 15 policajaca i nekoliko civila

U terorističkim napadima poginulo najmanje 15 policajaca i nekoliko civila

Poginulo najmanje 15 policajacaU terorističkim napadima  u Derbentu i Mahačkali, u južnoj ruskoj republici Dagestan poginulo je najmanje 15 policajaca i nekoliko civila, saopštio je danas guverner Sergej Melikov novi bilans napada.

Juče je izvedeno više napada na sinagogu i crkvu u Derbentu, kao i na pravoslavnu crkvu i dvije policijske stanice u Mahačkali. U ovim gradovima uveden je režim protivterorističke operacije, saopštile su dagestanske vlasti.-Više od 15 policajaca su žrtve terorističkog napada –  naveo je Melikov na svom Telegram kanalu nakon rezultata rada operativnih štabova formiranih nakon napada u Derbentu i Mahačkali.

On je dodao da je ubijeno još nekoliko civila, prenosi Interfaks.

Poginulo najmanje 15 policajaca

Kako su javili mediji, pozivajući se na predsjednika Javne nadzorne komisije Dagestana Šamila Hadulajeva, militanti su ubili sveštenika u Derbentu, kao i čuvara crkvenog obezbjeđenja u Mahačkali.

Nacionalni antiteroristički komitet (NAC) izvijestio je o likvidaciji pet militanata u Dagestanu, gdje uglavnom žive muslimani. Trojica likvidiranih identifikovana su kao sinovi i nećaci šefa Sergokalinskog okruga republike.

– Dvojica militanata su privedena, pokušali su da se sakriju u gomili turista, ali su ih policajci identifikovali i priveli – rekao jesinoć  izvor za Interfaks.

Prema podacima republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova, 16 osoba je prebačeno u bolnicu u Mahačkali – 13 ranjenih policajaca i tri civila.

U Dagestanu je od danas trodnevna žalost.

autor: http://tanjug.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.