Obilježene 82 godine od Bitke na Kozari – SPS: Obavezni smo da očuvamo sjećanje i nacionalni identitet

Obilježene 82 godine od Bitke na Kozari – SPS: Obavezni smo da očuvamo sjećanje i nacionalni identitet

Obilježene 82 godine od Bitke na Kozari – SPS.
Na Mrakovici su danas obilježene 82 godine od Bitke na Kozari, koja je jedan od najvažnijih simbola stradanja i otpora srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu. Tokom ove bitke, živote je izgubilo oko 40.000 civila, dok je 68.000 ljudi, među kojima više od 23.000 djece, odvedeno u logore.
Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, istakao je značaj očuvanja sjećanja na žrtve i važnost očuvanja nacionalnog identiteta. „Sa posebnim pijetetom sjećamo se svih srpskih žrtava iz Drugog svjetskog rata. Moramo čuvati sjećanje i nacionalni identitet, jer je to temelj naše budućnosti,“ rekao je Selak.
Ovaj istorijski događaj od republičkog značaja zajednički su obilježili Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske i Odbor Vlade Republike Srbije. Program obilježavanja započeo je u 9.30 časova prijemom zvaničnika u vili Mrakovica, nakon čega je služen parastos kod Spomen krsta. Cijelokupan događaj okupio je veliki broj zvaničnika, predstavnika Vlada Republike Srpske i Srbije, te građana, koji su zajedno odali počast stradalim žrtvama i ponovili važnost očuvanja sjećanja na heroje koji su položili svoje živote za slobodu. „Ovo mjesto nas podsjeća na hrabrost i požrtvovanost naših predaka i na vječnu Kozaru koja je i danas simbol slobode. Naša je dužnost da tu žrtvu nikada ne zaboravimo,“ dodao je Selak u svojoj izjavi.
Obilježavanju Bitke na Kozari prisustvovali su mnogobrojni članovi SPS-a predvođeni liderom partije Goranom Selakom.
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.