Banjaluka: Ko će u trku za gradonačelnika?

Banjaluka: Ko će u trku za gradonačelnika?

Ko će u trku za gradonačelnika.

SNSD-ov Nikola Šobot, Jelena Trivić ispred Narodnog fronta i Draško Stanivuković kao kandidat PDP-a.

To su imena koja će u trku za gradonačelnika Banjaluke. Ovo bi, kažu oni koji prate izborne cikluse, mogli biti najinteresantniji izbori do sada. Najviše zbog Trivićke i Stanivukovića-bivših saboraca i partijskih drugara.

„Upravo je tu bitka oko manje više istog biračkog tijela. Tako da će tu rezultat sam, bio od njih neko pobjednik ili ne za gradonačelnika, onaj ko bude imao više glasova biće neformalni vođa opozicije poslije ovoga“, rekao je Danijel Simić, osnivač portala Frontal.rs.

SNSD-ov izbor doktora Nikole Šobote kao nestranačke ličnosti, nije iznenađenje. I ranije su imali slične poteze.

„SNSD je ranije imao, to nije prvi put da rade takvu stvar. Oni su ranije svojevremeno kandidovali Rajka Kuzmanovića kada je Milan Jelić preminuo, kao kandidata za predsjednika koji je uspio da pobijedi dva mnogo poznatija kandidata od sebe. Jer je iza sebe imao mašineriju SNSD“, dodao je Simić.

Kandidat za gradonačelnika je i Davor Dragičević. Vjerovatno će, kažu analitičari, biti onih koji će računati kome će uzeti više glasova. Najveće razočaranje za mnoge je SDS. Kandidata nemaju, pa su morali da biraju između Stanivukovića i Trivićke.

„Jedna državotvorna stranka nema svog kandidata u Banjaluci. I da onda u toj varijanti podrži jednog kandidata koji je na početku svog političkog identiteta. Ne podržava nekog ko ima neke veze sa SDS-om ideološki. Ja mislim da bi bilo korektno politički, da ako SDS nema svog kandidata ne podrži nijednog kandidata u Banjaluci“, rekao je Drago Vuković, politički analitičar.

U CIK su stigle i kandidatske liste za gradsku skupštinu. Prema našim saznanjima SNSD-ovu listu vodi predsjednik gradskog odbora Vlado Đajić. PDP vodi lider stranke Branislav Borenović.

autorhttp://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.