Tramp objavio ime kandidata za potpredsjednika SAD – Nekada ljuti protivnici a danas…

Tramp objavio ime kandidata za potpredsjednika SAD – Nekada ljuti protivnici a danas…

Američki predsjednik Džo Bajden rekao je danas da senatora Džej Dija Vensa, koga je republikanski kandidat na novembarskim predsjedničkim izborima Donald Tramp izabrao za potpredsjednika, smatra „klonom“ bivšeg predsjednika.

„On je Trampov klon po svim pitanjima, tako da ne vidim nikakvu razliku“, rekao je Bajden prije nego što se ukrcao u predsjedički avion Air Force One, prenosi Si-En-En (CNN), prenosi Tanjug.

To je prvi Bajdenov javni komentar nakon što je Tramp objavio da će mu se Vens u izbornoj trci pridružiti kao kandidat za potpredsjednika.

Republikanska stranka zvanično je nominovala Donalda Trampa za svog kandidata za predsjednika SAD na izborima u novembru.

Tramp je prethodno na svojoj društvenoj mreži Truth Social objavio da će njegov kandidat za potpredsjednika biti senator iz Ohaja Džej Di Vens.

„JA SAM jedan od onih koji kažu ‘nikad Tramp’. Nikad mi se nije sviđao“.

„Bože, koji idiot“.

„Smatram da ga treba osuditi“.

To je rekao Vens u intervjuima i na Twitteru 2016, kada ga je objava memoara pod nazivom „Hillbilly Elegy“ katapultirala prema slavi.

Iste godine privatno je napisao saradniku na Facebooku: „Krećem se između mišljenja da je Tramp ili ciničan š**ak ili američki Hitler“.

Nekoliko godina kasnije, Vens se transformirao u jednog od Trampovih postojanih saveznika. Senator iz američke savezne države Oajo juče je proglašen kandidatom za potpredsjednika, prenosi Index.hr.

Za razliku od Trampa, Vensovi korijeni su s američkog Srednjeg zapada, što bi republikancima trebalo dodatno povećati šanse za pobjedu na predsjedničkim izborima.

Vensu to nije prva velika transformacija u životu.

Vens rođen je kao Džejms Dajvid Boman u Midltaunu. Majka mu se borila sa zavisnošću, a otac je napustio porodicu kad je on bio mali.

Odgojili su ga djed i baka, „Mamaw“ i „Papaw“, koje je simpatično portretirao u svojim memoarima Hillbilly Elegy iz 2016. godine.

autor: index.hr

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.