„2 SATA STAJAO NA MOSTU I ČEKAO NAŠE SPORTISTE“ Ko je snajperista LEGIJE STRANACA koji je oduševio Srbiju u Parizu

„2 SATA STAJAO NA MOSTU I ČEKAO NAŠE SPORTISTE“ Ko je snajperista LEGIJE STRANACA koji je oduševio Srbiju u Parizu

Ko je snajperista Legije stranaca

Olimpijada u Francuskoj! Naši najbolji sportisti otišli su u Pariz da brane boje naše zemlje, da časno i hrabro ginu za svaki poen i pobedu kako bi se što više puta ponosno čula naša himna „Bože pravde“. Zvanično otvaranje Olimpijade 2024. godine bilo je u petak kada su organizatoru napravili pravi spektakl, a reprezentativci su brodovina plovili Senom.

Aleksandar PujinFOTO: PRIVATANA ARHIVA

Brod sa reprezentativcima Srbije i jedan video snimak izavao je veliko oduševljenje cele nacije. Naime, na pomenutom snimku može se videti kako jedan mladić, inače pripadnik Legije stranaca maše našim najboljim sportistima pozdravljajući ih i simbolično podižući tri prsta. Naši reprezentativci nisu ostali imuni na ovaj gest pa su mu uzvratili poznatim srpskim pozdravom.

Ko je snajperista Legije stranaca

Kurir sada otkriva ko je mladić, ponosan na Srbiju u tuđini koji je u uniformi Legije stranaca pružio podršku našim sportistima dok su plovili Senom. U pitanju je Aleksandar P. koji se poslednje tri godine nalazi u redovima Legije stranaca. Prijatelj Aleksandra P. za Kurir je opisao kako je nastao snimak koji je sve oduševio.

– Tog dana njefgova grupa je završila patrolu, posao. Bili su u delu gde su se brodovi sa olimpijcima okretali na reci Seni. Bilo je otprilike nekih 90 brodova. Tada je pitao svog starešinu da li može da sačeka i pogleda defile. Njegov starešina je patriota i to mu je dozvolio, on čekao da vidi naše – rekao je na početku razgovora njegov prijatelj i nastavio:

– Kako mi je rekao, stajao je dva sata na tom mostiću kako bi video naše sportiste: „Bio sam ponosan kada sam video brod, još više jer je jedan od olimpijaca iz mog Bečeja“. Tim rečima mi opisao da se iz duše i velikog ponosa javio našim sportistima i podigao tri prsta. A kaže da je najveći ponos osetio kad su i oni njega pozdravili istim gestom. Rekao mi je da je ponosan što je to uradio, iako mogu da ga kazne iz Legije stranaca zbog toga, ali nije mu žao i kaže da bi opet sve tako uradio.

aleksandar p, srbin iz legije stranacaALEKSANDAR P, SRBIN IZ LEGIJE STRANACAFOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Aleksandru P. „svi skidaju kapu“ zbog patriotizma koji je pokazao u petak na otvaranju Olimpijade u Parizu. Njegov prijatelj nam je objasnio i iz kog razloga se odlučio na to da bude u redovima Legije stranaca.

– Bio je kod nas u vojsci neke tri godine, prvo u Sremskoj Mitrovici gde je vršio dužnost tenkiste nekih 11 meseci, a zatim je radio kao izviđač u Novom Sadu. Nakon toga zbog nekoliko neuspelih pokušaja da dobije bolji čin, odlučio je da se prijavi za Legiju stranaca. Upao je kod njih u jedinicu iz drugog pokušaja, jer su njihovi uslovi jako rigorozni – rekao je on i dodao:

– Prijavio se iz neke radoznalosti, uvek mi je govorio da je želeo nešto više, neko novo iskustvo. Hteo je da testira sebe i znam da mu je na početku bilo jako teško, testovi, sami uslovi boravka tamo nisu laki, ali vremenom se stvari poprave, a pogotovo kada naučite jezik, sve postane lakše. Sada je u svojoj jedinici snajperista i već tri godine je u redovima Legije stranaca.

Kako nam je potom objasnio prijatelj snajperist, ostalo mu je još dve godine da bude u jedinici, ali Aleksandar mu je rekao da će se jednog dana sigurno vratiti u Srbiju.

autor: http://kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.