Razbuktao se požar kod Skradina: Izbio novi požar kod Šibenika, Gori i Biokovo

Razbuktao se požar kod Skradina: Izbio novi požar kod Šibenika, Gori i Biokovo

Razbuktao se požar kod Skradina.

SITUACIJA na tri požarišta u Dalmaciji se popravlja. Požar u Tučepima, koji je planuo jučer navečer, pod kontrolom je vatrogasaca i više nema otvorene vatre, a puno je bolja situacija i na požarištima kod Skradina i Smokovića.

Kanaderi su napustili požarište kod Tučepa, a jedan je u pripravnosti u Zračnoj luci Split do daljnjega. Vatrogasci su i dalje na terenu i saniraju požarište, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Situacija na požarištu kod Skradina, u kojemu je opožarena površina od oko 780 hektara, puno je bolja, a, osim vatrogasnih snaga, požar gase dva Air Tractora. Požar na području Smokovića, koji je zahvatio površinu od 450 hektara, pod nadzorom je vatrogasaca koji saniraju rubne dijelove požarišta.

Vatrogasci i dalje aktivno rade na sanaciji požara u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji, u kojoj je izbio novi požar.

Na području Tučepa došlo je do aktivacije dijela požarišta. Uz 247 vatrogasaca i 58 vozila, na požarište iz zraka djeluju 2 Air Tractora i jedan kanader. Dio požara se proširio na teško pristupačan teren na području Parka prirode Biokovo.

Vatrogasci također aktivno rade i na požaru u blizini Skradina – Ićevo. Zbog promjene smjera vjetra, došlo je do razbuktavanja na jednom dijelu i požar se širi sjeveroistočno. Na požaru djeluju dva kanadera, 106 vatrogasaca i 36 vozila.

„Na oba požara radi se o velikoj površini, pojačanom izdimljavanju uz stalnu opasnost od jačanja vjetra i aktivacije požarišta. Dio snaga je sa skradinskog požara preusmjeren na novi požar na području Danilo – Kraljice. Aktivno pratimo stanje na svim požarištima te smo spremni na djelovanje u slučaju bilo kakvih promjena“, rekao je pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Joško Grančić.

Izbila dva požara kod Šibenika

Nešto iza 12 sati izbio je požar na području Danilo Kraljica, doznajemo u Županijskom centru 112.

„Dojava je zaprimljena u 12:13, na terenu je 25 vatrogasaca s osam vozila, a u gašenju pomaže i kanader. Oko 13 sati izbio je još jedan požar na području Radonića“, kazali su vatrogasci za Šibenik.in

autor:http://index.hr

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.