Iskoristivši odsustvo i nepažnju odgovornih lica: Ukrao teretno vozilo sa gradilišta

Iskoristivši odsustvo i nepažnju odgovornih lica: Ukrao teretno vozilo sa gradilišta

Ukrao teretno vozilo sa gradilišta.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluke podnijeli su nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv lica čiji su inicijali H.M. iz Cazina, osumnjičenog za krađu teretnog vozila “reno” u vlasništvu pravnog lica iz Laktaša.

To lice sumnjiči se da je krivično djelo teška krađa počinilo 13. jula oko 17.00 časova iskoristivši odsustvo i nepažnju odgovornih lica i sa ograđenog gradilišta u Banjaluci otuđilo vozilo, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

 

 

U saopštenju je navedeno i da je policija lišila slobode i izvršila kriminalističku obradu nad licem čiji su inicijali S.B. iz Banjaluke, osumnjičeno za krađu više astikala vrijednosti 1.237 KM u banjalučkom privrednom društvu.

S.B. je lišen slobode u petak, 9. avgusta, a sumnjiči se da je tešku krađu počinio 7. avgusta oko 5.00 časova. Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Lice čiji su inicijali B.T. iz Teslića je u Prnjavoru, u subotu, 10. avgusta, prilikom dovođenja u policijske prostorije fizički napalo policajca koji je tom prilikom povrijeđen.

To lice je privedeno jer je kao suvozač “folksvagena”, prilikom kontrole vozila, izašlo iz vozila i vrijeđalo policajce.

B.T. je odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo alkohola i droga u organizmu.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Prnjavoru – Odjeljenje za prekršaje.

Na područiju Policijske uprave Banjaluka je tokom vikenda provedena akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju tokom koje je zbog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano 125 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja, a od kojih je 12 zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja.

Tri vozača su odbila da se podvrgnu alko-testu. Ukupno je testirano 2.288 učesnika u saobraćaju.

autor:http://bl-portral.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.