Tik Tok izazov umalo koštao života dječaka iz Pančeva

Tik Tok izazov umalo koštao života dječaka iz Pančeva

Povređeni dečak (13) iz Pančeva zadobio je jezive povrede nakon naizgled bezazlene „dečije igre“ i snimanja izazova za popularnu mrežu Tiktok. Kako je Kurir pisao, nakon što ga je drug umotao u streč foliju, dečak je u jednom momentu izgubio svest i prestao da diše.

Mesto gde je majka zatekla povređenog sina Mesto gde je majka zatekla povređenog sina foto: Privatna arhiva

Dečakovu majku, podsetimo, pozvala je telefonom slučajna prolaznica koja je ugledala da sa detetom nadomak parka u Pančevu nešto nije u redu. Majka se povodom ovoga oglasila za Kurir i podelila strašne prizore koje je zatekla kada je stigla do sina.

Dečakove povredeDečakove povredefoto: Privatna arhiva

 Moj sin je umalo nastradao zbog „dečije igre“ i snimanja nekakvog izazova za Tiktok, a da nije bilo slučajne prolaznice koja je primetila da dete ne diše, ne smem ni da izgovorim šta bi bilo – rekla je ranije majka za Kurir.

Naša sagovornica kaže da je ekipa Hitne pomoći brzo stigla, kao i da je ustanovljeno da njen sin ima potres mozga, kao i gubitak pamćenja usled nedostatka vazduha.

Folija kojom je dečak bio umotanFolija kojom je dečak bio umotanfoto: Privatna arhiva

– Ni mene nije prepoznao kada su ga lekari povratili. Odzvanjaju mi njegove reči u glavi kada se probudio i pitao me „možemo li pozvati njegovu mamu“. Uopšte nije znao ko sam, ali zahvaljivala sam Bogu na tome što je živ, pogotovo što je pored toga imao i druge povrede. Morali su da mu ušivaju glavu, s obzirom na to da je jako udario o beton prilikom pada – kaže naša sagovornica i dodaje da se detetu pamćenje povratilo kasnije tog dana.

Povređeni dečakPovređeni dečakfoto: Privatna arhiva

Apeluje na roditelje: Razgovarajte s decom

Majka kaže da je preživela pravi pakao, kao i da je na kraju najvažnije da joj je dete živo.

– Bila sam preplašena i samo sam molila Boga da on bude dobro. Nadam se da se ništa slično u budućnosti neće ponoviti. Deca svašta gledaju na tim društvenim mrežama i ne shavataju da igra može lako da se pretvori u tragediju. Želim da apelujem i na roditelje da razgovaraju sa svojom decom i da im stalno ukazuju na opasnosti, ali i na to šta je igra, a šta zaista nije igra i šta može da preraste u pravu katastrofu. Takođe, roditelji moraju da znaju šta njihova deca snimaju za društvene mreže, koje sadržaje gledaju… – zaključuje ova žena iz Pančeva.

autor: .kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.