Uhapšen osumnjičeni za obljubu djeteta

Uhapšen osumnjičeni za obljubu djeteta

Policija je uhapsila I.M. sa područja grada Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela iskorištavanje djece za pornografiju i obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Kako je saopšteno iz Policijske uprav Zvornik osumnjičeni je uhapšen 18. avgusta, a nakon što je ispitan i predat u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini na dalje postupanje.

– Po naredbi Osnovnog suda Zvornik, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca izvršen je pretres kuće i prostorija koje koristi navedeno lice. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima- stoji u saopštenju policije.

Navodi se da Policijski službenici PU Zvornik preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem zaštite najranjivije kategorije društva.

– Sva lica koja počine ovakva i slična krivična djela biti procesuirana u skladu sa zakonom. Pozivamo građane, roditelje, prosvetne radnike, da prijave svaku sumnju na izvršenje pomenutih i sličnih krivičnih djela kako bismo zajedno dali doprinos na očuvanju njihove bezbjednosti i stvaranju povoljnog okruženju-navedeno je u saopštenju.

Napomenuli su da je saznanju o predmetnim krivičnim djelima upravo doprinijela saradnja policije i građana.

autor: glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.