Dodik: Direktor CIA rekao da nije zadovoljan radom nekih njegovih sunarodnika na terenu

Dodik: Direktor CIA rekao da nije zadovoljan radom nekih njegovih sunarodnika na terenu

Direktor CIA rekao da nije zadovoljan radom nekih njegovih sunarodnika na terenu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Srpska nema plan za recesiju i da saradnja sa Srbijom nije protiv dejtonske BiH.

„Nakon pauze i godišnjih odmora dodatno će se intenzivirati saradnja sa Srbijom na svim nivoima. Saradnja nije protiv dejtonske BiH. Srbija je u poziciji da podrži zajednicu u okruženju nakon snažnog ekonomskog rasta“, rekao je Dodik.

Podsjetio je da je danas u Banjaluci bila delegacija medicinskog fakulteta iz Šangaja i da će se uspostaviti saradnja sa banjalučkim Medicinskim fakultetom.

„Banjalučki će biti regionalni centar za robotiku“, poručio je.

Osvrnuo se i na posjetu direktora CIA BiH i poručio da nakon te posjete postoji samo jedan ugao koji dolazi iz Sarajeva.

„On je manipulativan i potvrđuje muslimanske pozicije u Sarajevu, a ne prikazuje realnu sliku sa sastanka“, rekao je predsjednik Srpske.

Ponovio je da Srpska podržava teritorijalni integritet BiH, ali u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

„Neki mediji taj dio o dejtonskoj BiH brišu. Republika Srpska nema plan za secesiju. Oni koji ne znaju šta pričaju izjednačavaju secesiju sa aktivnostima Srpske. Srpska je odlučna da brani svoju autonomiju i smatra da ako BiH nije održiva po Dejtonu onda nije nikako, i onda je bolje mirno razdruživanje od bilo kakvih sukoba. Branimo svoje ustavne nadležnosti. Ostajemo na bazi napisanog Dejtona. Direktor CIA je rekao da su za stanje u BiH odgovorne sve tei nacionalne grupe a ne samo Dodik“, poručio je predsjednik.

„Burns je čak rekao na sastanku sa članovima Predsjedništva kako nije ponosan kako neki njegovi sunarodnici djeluju na terenu“, dodao je Dodik.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.