Oštra poruka iz Kremlja: Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna!

Oštra poruka iz Kremlja: Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna!

Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna.

Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je istakao da medijima kruže netačne informacije o navodnim kontaktima Rusije i Ukrajine i demantovao da su se bilo kakvi pregovori o prestanku napada na energetske objekte vodili između Moskve i Kijeva, neposredno prije ulaska ukrajinskih jedinica u Kursku oblast Rusije.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu ruskog ambasadora u SAD Anatolija Antonova da je predsjednik Rusije doneo odluku o tome kako će odgovoriti na napad na ovu oblast, Peskov je izjavio:

„Ovdje nije riječ o jednoj odluci. Naravno, takve neprijateljske akcije ne mogu ostati bez odgovarajućeg odgovora. Odgovor će svakako uslijediti.“

Portparol Kremlja potvrdio je još jednom i da je predsjednik Rusije veoma dobro obavešten o situaciji na frontu. Kako je rekao, „to je dio stalnog posla predsjednika“, koji „iz prve ruke dobija informacije o konkretnoj situaciji na konkretnom dijelu fronta“.

„Predsjednik najveću pažnju poklanja upravo podacima i informacijama koje dobija direktno od onih koji se na terenu bave pitanjima Specijalne vojne operacije“, rekao je Peskov.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.