DRAMA KOD SPLITA Požar ušao među kuće, turisti bježe, stanovnici nose maske, djeca evakuisana!

DRAMA KOD SPLITA Požar ušao među kuće, turisti bježe, stanovnici nose maske, djeca evakuisana!

 Požar koji se u utorak poslije podne širio na područje Srinjina u kasnim poslijepodnevnim satima ušao je među kuće u sjevernom dijelu Žrnovnice, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta Split.

Situacija je vrlo ozbiljna, plamen je ušao među kuće u sjevernom dijelu Žrnovnice i vatrogasci ulažu napore u obuzdavanju požara, rekli su Hini u vatrogasnom središtu.

Na terenu je više od 130 vatrogasaca.

Miris paljevine od tog požara osjeća se i u Splitu.

Novinari Slobodne Dalmacije na terenu su svjedočili kako sve više turista odlazi i napušta apartmane u Žrnovnici i obližnjoj Podstrani u strahu od širenja požara.

Od čitatelja iz Žrnovnice smo dobili dramatične informacije da gore maslinici, a mještani su se uhvatili motornih pila i ruše stabla oko kuća kako bi spriječili širenje požara, javlja Slobodna Dalmacija.

Policija se stacionirala kod bivšeg Lavčevićevog kamenoloma, na predjelu Žminjača, tako da je praktički nemoguće ući u mjesto iz smjera Splita.

Splićani javljaju da su se ostaci požara prebacili sa krajnjeg istoka na sami zapad Splita i pepeo se sručio na Meje. Stoga ni ne čudi da se po cijelom Splitu i okolici osjeti neugodan miris dima s obližnjeg zgarišta.

autor: jutarnji.hr

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.