LASLO PREDAO MEČ NOVAKU: Katastrofalni uslovi za igru u Njujorku prekinuli maratonski srpski duel

LASLO PREDAO MEČ NOVAKU: Katastrofalni uslovi za igru u Njujorku prekinuli maratonski srpski duel

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo US opena, pošto mu je Laslo Đere predao meč na početku trećeg seta.

U tom trenutku Đoković je vodio sa 6:4, 6:4, 2:0. Do trenutka prekida meč je trajao dva sata i 16 minuta.

Đoković će u narednom kolu igrati protiv Australijanca Alekseja Popirina.

Katastrofalni uslovi za igru uslovili su da obojica traže medicinsku pomoć tokom meča.

Meč se igrao u dvoranskim uslovima, a krov je navučen pošto je u Njujorku besnela oluja.

Takav razvoj situacije uticao je na veliku sparinu i vlažnost vazduha, koja je očigledno veoma smetala prvo Đokoviću, potom i Đereu. Novak je teško disao, hvatao se za srce, a dobio je i lekove i masažu posle prvog seta.

Prvi set je trajao tačno 60 minuta, a Đoković ga je dobio brejkom u desetom gemu. Prethodno su obojica propustila po četiri brejk šanse, a pri rezultatu 5:4 Đoković je sa nulom uzeo servis Đereu i poveo sa 1:0.

Drugi set je trajao još duže, doduše uz medicinski tajm-aut koji je tražio Đere.

Laslo je u trećem gemu prvi put u meču oduzeo servis Novaku i poveo sa 2:1. To je kasnije i potvrdio, a isto odstojanje je trajalo do rezultata 4:2. Laslo je tada imao i dve vezane brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Usledio je totalni preokret, Novak je vezao četiri gema i stigao do drugog seta. Pri rezultatu 5:4 za Novaka Laslo je zatražio medicinski tajm-aut pošto su ga mučili trbušni mišići.

Ispostavilo se da je povreda, nažalost, bila jača od Lasla. Novak je lako poveo sa 2:0 u trećem setu i bilo je evidentno da Đere ne može da nastavi meč, pa je odlučio da preda.

Kurir sport

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.