NIJE SVE TAKO CRNO – U Trebinju više prvačića nego prošle godine!

NIJE SVE TAKO CRNO – U Trebinju više prvačića nego prošle godine!

U Trebinju je upisano ukupno 306 prvačića, što je za osam učenika više nego prošle godine.

Najveći porast broja upisanih prvačića zabilježen je u Osnovnoj školi „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ u Gorici, gdje je upisano 86 učenika prvih razreda – 15 više nego prošle godine.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ su ove godine upisana 103 učenika prvih razreda, tj. 10 učenika više nego lani, a od toga broja je svega troje u područnom odjeljenju Petrovo Polje.

Ono što je najzanimljivije jeste činjenica da je u centralnu gradsku školu „Jovan Jovanović Zmaj“, za koju je decenijama unazad vladala najveća zainteresovanost, upisano tek 117 đaka prvaka, 17 učenika manje nego prošle godine, a biće formirano pet odjeljenja, od čega u matičnom objektu u gradu 112 prvačića, što je za 10 učenika manje u odnosu na prethodnu godinu. U područnom odjeljenju Dražin Do upisan je samo jedan učenik, u selu Ljubomiru takođe samo jedan učenik, a u područnoj školi Lastva njih troje.

Ono što je najzanimljivije ipak je smanjenje broja učenika u matičnom objektu ove škole u gradu, kojem gravitiraju i ona novoizgrađena gradska naselja, gdje je u posljednje vrijeme sagrađen veliki broj stambeno-poslovnih objekata, pa se očekivao i veći priliv đaka u ovoj školi.

Povećanje broja prvačića zabilježeno je na području cijele istočne Hercegovine, gdje su u ovu školsku godinu upisana 654 prvačića, što je za 81 više nego prošle godine, pri čemu prednjači Gacko sa 30 prvačića više i Bileća sa 23 đaka prvaka više.

autor: nezavsine.com/ Faktormagazin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.