Nezapamćen slučaj potresa Francusku

Nezapamćen slučaj potresa Francusku

„Ti si poput mene, voliš silovanje“, ovo je samo jedna od izopačenih poruka koje je Dominik Pelikot poslao desetinama muškaraca koje je pozvao da seksualno zlostavljaju njegovu suprugu Žizel. Ovakav slučaj u Francuskoj je nezapamćen.

Svoje bolesne zločine revno je dokumentirao i kataloški staložio tokom perioda od čak devet godina. A sad, skoro četiri godine nakon što je uhapšen jer je u supermarketu snimao ženama ispod suknji, 71-godišnjem Francuzu konačno se sudi, kao i još pedesetorici muškaraca koji su se odazvali njegovom poremećenom pozivu.

Kako piše „Daily Mail“, Pelikotu se sudi u gradu Avinjonu, a optužen je za organizovanje lanca silovanja za koji je koristio onlajn čet pod nazivom „Bez njenog znanja‘“ kako bi pronašao „regrute“ koji su voljni učestvovati u njegovim uvrnutim fantazijama.

Policija je pronašla više od 20.000 fotografija Dominikove supruge Žizel, koju su od 2011. seksualno napastovala 72 stranca dok je bila bez svijesti jer ju je suprug drogirao. Njih 50 identifikovano je i takođe im se sudi. A nesretna Žizel 2020. godine upravo je od policajaca saznala mračnu istinu.

Danas 72-godišnjoj ženi zdravstveno stanje dugo se i sistematski pogoršavalo – gubila je pamćenje zbog čega je vjerovala da boluje od Alchajmerove bolesti, a imala je i česte neobjašnjive ginekološke probleme. Žrtva silovanja na predraspravnom ročištu sudiji je ispričala kako se osjećala kad je otkrila pravi uzrok svojih fizičkih i psihičkih muka.

„Gadi mi se (Dominik)… Osjećam se prljavo, uprljano, izdano… Kao da me ‘pokosio’ cunami ili udario brzi voz. Bila sam njegova stvar“ rekla je.

Predsjedavajući sudija Rožer Arata u ponedjeljak je najavio kako će sva saslušanja biti javna. Žizel se, naime, odrekla prava na anonimnost, zahtijevajući javno suđenje do samog kraja istog.

Monstrum Pelikot u međuvremenu je priznao mnoge zločine za koje je optužen. U prethodnim saslušanjima rekao je da je svojoj supruzi u večernje obroke podvaljivao moćne tablete za smirenje kako bi osigurao da bude bez svijesti. Kaže i kako je nametnuo stroga pravila svakom od muškaraca koje je pozvao da siluju njegovu suprugu – morali su parkirati automobile što dalje od kuće i pješačiti do njih, nisu smjeli nositi parfeme, pušiti i piti, nokti su im morali biti odsječeni i čisti, a ruke temeljno oprane vrućom vodom prije nego što bi uopšte smjeli dodirnuti Žizelinu kožu – uz sve to, na najmanji znak njene uznemirenosti, morali su se povući.

Pelikotov advokat, Beatris Zavaro, rekla je da je optuženi spreman suočiti se sa svojom porodicom i suprugom

„Stidi se onoga što je napravio, to je neoprostivo“ izjavila je.

Među drugim optuženim silovateljima, koji su u starosti između 26 i 72 godine, izdvojeni su vozač viljuškara, vatrogasac, šef kompanije, novinar… Neki su samci, neki oženjeni ili rastavljeni, a neki porodični ljudi. Njihovi advokati tvrde da su svi zapravo bili namamljeni u zamku i da nisu znali da je Žizel nevoljna učesnica Dominikove bolesne fantazije.

Ali Pelikot, koji tvrdi da ga je kao devetogodišnjaka silovala medicinska sestra, istražiteljima je rekao da su svi muškarci bili svjesni toga da je Žizel drogirana prije silovanja. Otkrio je i da su samo tri „regruta“ napustila njihovu kuću nedugo nakon što su stigli, dok su svi ostali nastavili sa zlostavljanjem, dok su se neki vraćali čak šest puta kako bi iznova silovali nesrećnu Žizel.

Ali to nije sve – glavni optuženi takođe se tereti za ubistvo i silovanje iz 1991. godine, što on negira, ali i pokušaj silovanja iz 1999., što je priznao nakon obavljene DNK analize.

Šokantno suđenje trajaće do 20. decembra, prenosi „Jutarnji„.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.