Župljanin: Skupu „Sloboda“ da se priključe svi građani

Župljanin: Skupu „Sloboda“ da se priključe svi građani

Predsjednik Organizacije starješina vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin izjavio je danas Srni da je inicijativa Boračke organizacije Srpske o održavanju velikog narodnog mitinga pod sloganom „Sloboda“ za svaku pohvalu i da se tom skupu trebaju priključiti svi građani, a ne samo lica iz boračkih kategorija.

„U konstalaciji odnosa i komplikacije koje su proizvele odluke međunarodnih zvaničnika, ne može biti racionalnijeg rješenja od toga“, naglasio je Župljanin.

Prema njegovim riječima, što veći broj građana treba da učestuje na tom skupu u koji treba da se uključe i politički faktori – predstavnici i predsjednici svih političkih partija, nebitno da li su iz pozicije ili opozicije.

„Moraju ovog puta da udruže snage kako bi se suprostavilo nasilju i sili nad Republikom Srpskom i pokušajima da se ukine Srpska i da se srpskom narodu oduzmu prava koja su svim drugim narodima garantovana relevantnim međunarodnim dokumentima“, rekao je Župljanin.

On je poručio da je ovo prilika da Srpska i srpski narod iskažu odlučan odgovor svima koji misle da mogu da se prema Republici Srpskoj ponašaju kao prema njihovom vlasništvu.

Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) održaće u srijedu, 20. aprila, u Banjaluci veliki narodni skup pod sloganom „Sloboda“ s ciljem borbe za očuvanjem odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane, izjavio je Srni predsjednik Predsjedništva BORS-a Aleksandar Savić.

autor:agencije, foto: Organizacija starješina VRS

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.