Akcija „Transporter“: Milovanoviću predložen pritvor, Cvijetiću i ostalima mjere zabrane

Akcija „Transporter“: Milovanoviću predložen pritvor, Cvijetiću i ostalima mjere zabrane

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za Mladena Milovanovića (39) iz Srebrenice uhapšenog u akciji „Transporter“, dok su za pet ostalih uhapšenih predložene mjere zabrane.

Za Milovanovića je predložen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Mjere zabrane predložene su za Bojana Cvijetića (51) iz Banjaluke, Predraga Vatreša (45) iz Splita, Danijela Kovačevića (41) iz Kozarske Dubice, Miladina Vučića (40) iz Banjaluke i Sinišu Vukašinovića (41) iz Vlasenice.

Cvijetiću je predložena zabrana napuštanja boravišta, zabrana putovanja uz oduzimanje putnih isprava i zabrana izdavanja novih putnih isprava, kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH. Što se tiče ostalih osumnjičenih, predložena je mjera zabrane posjećivanja određenih mjesta i zabrana sastajanja sa određenim osobama.

„Osumnjičeni, koji su lišeni slobode pod istragom su i terete se da su duži vremenski period, vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga na području BiH i zemalja regiona, a koju opojnu dogu su nabavljali sa područja Albanije, Crne Gore i Južne Amerike, a osumnjičeni aktuelni i bivši zaposlenici MUP-a Republice Srpske, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj pribavljali informacije i iste odavali organizatorima i pripadnicima grupe, te na taj način sticali određenu novčanu ili neku drugu korist za sebe“, navedno je iz Tužilaštva BiH.

Napominju da je u ovom predmetu Tužilaštvo BiH ostvarilo saradnju sa institucijom Europola, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja regiona i EU, a u okviru obimne istrage protiv osumnjičenih za organizovani međunarodni kriminal, neovlašten promet opojnih droga i druga krivična djela.

Podsjetimo, Bojan Cvijetić  je bivši savjetnik bivšeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, Mladen Milovanović bivši inspektor u MUP Republike Srpske, smijenjeni načelnik Krim policije Danijel Kovačić, bivši inspektor Predrag Vatreš kao i bivši šef Odsjeka za krađe vozila Siniša Vukašinović i inspektor Policijske uprave Banjaluka Miladin Vučić, koji je takođe smijenjen.

Autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.