Dodik: Američka ambasada i ambasador nisu ovlašteni da u ime BiH dogovaraju rješenja

Dodik: Američka ambasada i ambasador nisu ovlašteni da u ime BiH dogovaraju rješenja

Američka ambasada i ambasador nisu ovlašteni da u ime BiH dogovaraju rješenja.

Američka ambasada i njen ambasador nisu ovlašteni da u ime BiH i njenih naroda pregovaraju i dogovaraju bilo kakva rješenja, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je istakao da su očigledni njihovo uplitanje u rad pravosudnog sistema, kao i njihova uloga u političkim procesima.

„Bez ikakve zadrške daju upute pravosudnim institucijama kako će obavljati svoj posao“, rekao je Dodik.

On je istakao da smo iz Brisela posljednjih mjeseci čuli razne kontradiktornosti.

„Jedan dan su izražavali podršku jednom rješenju, da bi drugog dana kritikovali isto. Nismo spremni da dopustimo da Marfi, koji je navodno američki ambasador, u naše ime vodi procese i preko nekog Šmita donosi odluke koje jedino mogu donijeti izabrani predstavnici naroda“, rekao je Dodik.

On je istakao da briselska administracija treba da pokaže da je istina da želi suverenu BiH i da prestane da slijedi suludu Marfijevu priču.

„Nismo spremni dopustiti da se neko igra s nama i eksperimentiše s pravom, zakonima i Ustavom“, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Dejtonski sporazum  činjenica koju niko ne može osporiti ili oblikovati onako kako bi to želio.

„Druge zemlje neka u svojoj kući raspakuju i oblikuju zakone, pravo i pravdu. BiH je rekla sve što je imala. Dolazi neko novo vrijeme i pitanje je dana kada ćemo gledati neku novu međunarodnu politiku.Marfi i smutljivci slični njemu, koji su se upustili u kriminalne aktivnosti sa Šmitom, ne mogu ovdje sprovesti ono što rade u Federaciji“, istakao je Dodik.

On je napomenuo da vlast u Srpskoj vodi odgovornu politiku i ima mogućnost za donošenje odluka i rješenja kojima će zaštititi prava svog stanovništva i zaštititi Srpsku.

„Mogu da šalju koga hoće, ali to neće riješiti nijedan problem u BiH. Politika miješanja u unutrašnja pitanja zemlje koja bi trebalo da bude suverena je neprijateljska i njihova podrška rješenjima kojima se staje na stranu jednog naroda vodi destabilizaciji ne samo BiH, nego i cijelog regiona“, jasan je Dodik.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.