Amerika se trese: Bajden navodno odobrio smrtonosnu silu protiv Trampa?

Amerika se trese: Bajden navodno odobrio smrtonosnu silu protiv Trampa?

Bajden navodno odobrio smrtonosnu silu protiv Trampa?.

Administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena navodno je odobrila upotrebu smrtonosne sile tokom racije FBI na imanju bivšeg predsjednika Donalda Trampa Mar-a-Lago na Floridi, u avgustu 2022.

To imanje je pretreseno u okviru istrage o povjerljivim dokumentima.

„Vau! Upravo sam izašao sa suđenja Bajdenovog lova na vještice na Menhetnu. Prikazani su mi izvještaji da je pokvareno Ministarstvo pravosuđa Džoa Bajdena, u svom nelegalnom i neustavnom napadu na Mar-a-Lago, ovlastio FBI da koristi smrtonosnu silu“, objavio je Tramp na društvenim mrežama.

On je naglasio da se sada sigurno zna da je Bajden ozbiljna prijetnja demokratiji.

„On je mentalno nesposoban da bude na funkciji“, dodao je Tramp i podvukao da je vrijeme za aktiviranje 25. amandmana (koji propisuje da potpredsjednik zemlje preuzme predsjedničku funkciju mjesto u slučaju da je šef države u nemogućnosti da obavlja svoje dužnosti).

FBI je za „Foks njuz“ na ove optužbe odgovorio da su samo slijedili „standardni protokol“.

„U ovom nalogu za pretres, kao i u svim drugim, postoji standardna politika o ograničavanju upotrebe smrtonosne sile. Niko nije naredio da se preduzmu dodatni koraci i u ovom postupku nije bilo odstupanja od norme“, saopšteno je iz FBI.

FBI je vjerovao da je njihov cilj prilikom pretresa Trampovog posjeda Mar-a-Lago bio da zapljeni „povjerljive informacije, informacije sa mrežnog uređaja i podatke Vlade SAD“, navodi se.

 

Naredba je, prema sudskom podnesku, sadržala izjavu u vezi sa „upotrebom smrtonosne sile“, u kojoj se navodi, na primjer, da službenici Ministarstva pravde mogu koristiti smrtonosnu silu kada je to neophodno“.

Prema podnesku, agenti su planirali da ponesu „standardno oružje“, „municiju“, „lisice“, ali im je naloženo da nose „neoznačene polo majice ili majice sa kragnom“ i da „oprema bude skrivena“.

Tramp, koji je proveo još jedan dan u sudnici u Njujorku zbog krivičnog suđenja koje je proisteklo iz istrage okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega o njegovom navodnom falsifikovanju poslovnih zapisa, reagovao je na otkrića u utorak popodne po američkom vremenu.

Na društvenoj mreži Iks reagovala je republikanska članica američkog Predstavničkog doma Kongresa Mardžori Tejlor Grin.

„Ministarstvo pravde i FBI planirali su da ubiju Trampa i dali su zeleno svjetlo za to. Šta će republikanci da urade povodom toga?“, pitala se ona.

Mardžori je konstatovala da je ovo dovoljno za opoziv FBI direktora Krisa Reja i američkog državnog tužioca Merika Garlanda.

Trampov bliski saradnik Rodžer Stoun dodao je da je FBI izvršio raciju i u njegovoj kući 25. januara 2019. godine i priložio fotografije do zuba naoružanih agenata.

autor:http://atvbl.rs

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.